Leuke steden

In ons nieuwe item leuke steden, bezoeken wij met enige regelmaat leuke steden voor mama’s. We gaan op zoek naar de hipste en leukste hotspots voor jou en je kinderen. Natuurlijk besteden wij ook aandacht aan de spots, waar je liever zonder je kinderen naar toe gaat. In ons eerste artikel, binnen het item Leuke steden schrijft Merle welke leuke shops en eetgelegenheden zij heeft leren kennen tijdens de Mommy Tour door Amersfoort.

Mommy Tour door Amersfoort

Een heerlijk weertje, inspirerende mensen, de beste hotspots en goed eten. Zo kan ik de Mommy Tour het best omschrijven, een geslaagde dag dus. Zoals sommige misschien al hadden gezien op Instagram was ik afgelopen vrijdag in Amersfoort, samen met Miryam ‘Momlife in heels’. Evelyne de Jong van Buttercup Sisters, organisator van de tour, nam ons mee naar o.a. the Blueberry en Loods of Stock.

Startpunt van de Mommy Tour

The Blueberry was het startpunt van de tour. Voor mensen die van Amerika, en alles wat er mee te maken heeft, houden, is dit echt een aanrader. Het is een American Style lunchroom en de eigenaresse maakt alles zelf. Ze hebben ook een kindermenu en genoeg spelletjes om de kids mee te vermaken. Ideaal, voor als jij ook even rust wilt terwijl je kleintje zit te spelen. Het zit op de Hof, een van de gezelligste pleintjes van Amersfoort en ongeveer twintig minuutjes lopen vanaf Centraal Station.

Loods of Stock

Loods of Stock is een sample sale aan de Arnhemsestraat (de winkelstraat van Amersfoort), met alleen maar kindermaten. Ze verkopen er de meest schattige items, met kortingen oplopend tot 80%. Vaak zijn het pop-up stores maar in Amersfoort blijven ze wat langer. Ze verkopen er merken zoals Le Chic, Indiana Blue Jeans en Pinocchio. Echt een aanrader als je van kinderkleding houdt!

Amersfoort

Ik was, voor deze Mommy Tour zelf nog nooit in Amersfoort geweest. Behalve dan als ik naar Amsterdam ging en in Amersfoort moest overstappen. Die overstap duurt altijd een half uur, waardoor ik een beetje een afkeer had gekregen tegen Amersfoort. Deze afkeer is compleet verdwenen na deze dag, want wat is Amersfoort een ontzettend mooie en leuke stad! Behalve dat ik ontzettend leuke winkels mochten bezoeken, heb ik ook veel van Amersfoort kunnen zien. Zo heb ik bijvoorbeeld de Koppelpoort gezien, een prachtig middeleeuwse stadspoort. Alhoewel Amersfoort een ontzettend historischestad is, het Eemplein is een van de modernere pleinen en net zo mooi als de rest van de stad. Het ligt, vanzelfsprekend, aan de Eem. Op het plein heb je verschillende winkels en gezellige eettentjes. Ook zit er een van de mooiste bibliotheken van Nederland. De bieb is openbaar, dus neem binnen gerust een kijkje, of bewonder de mooie architectuur van buitenaf. Amersfoort is wat mij betreft echt passend binnen het item leukste steden van Mamazijn. Het is echt een aanrader!

Mommy tour

Lunchtime

In het begin van de Mommy Tour baalde ik een beetje dat we niet bij The Blueberry gingen lunchen. Maar ik was al snel weer over die teleurstelling heen toen ik binnenkwam bij Spui, de lunchlocatie. In dit restaurant serveren ze gerechten in formaat van tussengerechten zodat ook kinderen van hun specialiteiten kunnen genieten. Mochten sommige kinderen het toch nog een beetje eng vinden, ze hebben natuurlijk ook een speciaal kindermenu. En voor tussen de gerechtjes door ligt er een prachtige tuin waar de kinderen kunnen spelen, zolang ze de bloemen maar heel laten 😉 Vooraf kreeg ik een heerlijk romige courgettesoep, die voor mijn neus werd ingeschonken. Als tweede gerechtje kregen we sandwiches, rijk-belegd met carpaccio, zalm of geitenkaas, op brood van de beste bakkerij uit Amersfoort. Een leuke toevoeging, het personeel vertelt graag iets over het restaurant en de omgeving!

De Keizerin

Met een goedgevulde buik liep ik verder naar onze een-na-laatste stop, de Keizerin. De Keizerin is een ‘one of a kind’ winkel. De eigenaresse was er een beetje klaar mee om in elke winkel maar hetzelfde te zien en vond dat daar verandering in moest komen. Ondertussen bestaat ze al 12 jaar en opent ze binnenkort haar derde winkel, wat tevens een conceptstore wordt. Wat je daar vooral niet tegen komt zijn kleuren als zwart, wit en grijs. Als je het al tegen komt, dan met mate. Je vindt daar merken als By-Bar, Chaos&Order en King Louie. Merken die je weinig tegenkomt, maar waar ik oh zo blij van word.

Arthur & Willemijn

Dit vond ik een van de meest inspirerende stops tijdens de Mommy Tour. In 1978 opende de eerste Arthur & Willemijn winkel, ondertussen hebben ze er zes. Hun filosofie luidt als volgt; ‘We gaven antwoorden op de vragen wat ons drijft, waar we energie van krijgen en waar wij ontzettend blij van worden. En dat is in de winkel, waar we mensen mogen adviseren en het positieve effect dat dit heeft ervaren. Soms tot tranen toe.

Wat ons ook raakt is dat mensen zo kritisch naar zichzelf kunnen zijn en niet zien wat wij zien. Daar wilden we iets mee en zo is de visie Beyoutiefull ontstaan (wees volledig in verbinding met jezelf want dan ben je op je mooist). Onze doelstelling is de meest oprechte en pure fashion retailer van Nederland te zijn. Deze visie en missie laten we jou graag ervaren door ons persoonlijk advies waarbij jouw eigen identiteit centraal staat.

’Wij werden ontvangen door schoondochter Willemijn (zou het toeval zijn?). We kregen een heerlijk sapje en we namen plaats in de winkel. Er werd in geuren en kleuren uitgelegd wat zij precies doen, wat ze belangrijk vinden, en hoe zij dit willen realiseren. Om nou alle informatie in deze blog te verwerken is een beetje veel, maar op hun site staat alles uitgebreid beschreven. Geloof mij, het is echt de moeite waard om het even te checken.

Mommy tour

Leuke steden conclusie

Zoals ik aan het begin van mijn dag al vermelde, het was een geslaagde Mommy tour dag. Ik heb vol op genoten van alle ondernemers die zo enthousiast vertelden over hun passie. Mijn afkeer tegen Amersfoort is verdwenen en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. Ik wil iedereen aanraden om deze prachtige stad een kans te geven, en dat kan ook zeker met kinderen.

(Voor een nog betere indruk, check de vlog van ‘mom life in heels’ op het Mamazijn YouTube kanaal)

Merle

Mamazijn logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *