Rustig sporten na de bevallingSporten is heerlijk en bied vele voordelen, maar vaak sport je een stuk minder tijdens de zwangerschap periode wat logisch is. Na de bevalling is je waarschijnlijk opgevallen dat je buik niet meer zo strak was als voor je bevalling en je een aantal kilo’s bent aangekomen. Daar wil je natuurlijk weer van af! Tijd om dus weer te gaan sporten. En ja, sporten wordt aangeraden na de bevalling maar…niet direct.

Maar, neem wel de volgende tips en advies mee voor als je weer gaat sporten de komende tijd na de bevalling.

Het verschilt bij iedereen hoe snel je weer kunt beginnen met sporten. Het is erg belangrijk om na je bevalling goed en voldoende rust te nemen, overhaast je dus zeker niet. Een bevalling is namelijk een grote impact op het lichaam waar rust van belang voor is. Het is bij iedere persoon verschillend hoe snel iemand hersteld. In veel gevallen kun je na circa 6 weken al rustig beginnen met sporten. Ga dus zeker niet fanatiek sporten in het begin, maar begin heel rustig en bouw het langzaam op.

Wanneer je begint met sporten is het verstandig om je eerst te focussen op de bekkenbodemspieren en de buikspieren, deze zijn namelijk verslapt tijdens de bevalling. Je zult je buikspieren voornamelijk weer rustig moeten opbouwen. Het is verstandig om een professionele trainer voor advies te vragen zodat je rustig en goede oefeningen kunt uitvoeren.

Maar ook tijdens je zwangerschap kun je uiteraard sporten, sporten als pilates of yoga zijn zeer goed voor het lichaam. Kies altijd voor rustige sporten.

Nog een aantal goede tips wanneer je wilt beginnen met sporten:

Borstvoeding en sporten

Wanneer je borstvoeding geeft, zijn de borsten groter dan normaal. Hierdoor is het verstandig om een sport-bh te dragen, deze zitten comfortabeler dan een voedings-bh. Onderzoek heeft ook aangetoond dat sporten geen belemmering is voor de borstvoeding voor het kind. De ‘voeding’ kan prima tegen wat beweging.

Kan ik na mijn bevalling een dieet aanhouden?

Een veelgestelde vraag is of je als vrouw een strak dieet kan aanhouden na je bevalling. Dit wordt niet aangeraden. Het is belang een gezond voedingspatroon aan te houden en hier natuurlijk op te letten, maar ga geen ‘crash’ dieet aanhouden. Je lichaam heeft namelijk veel voedingstoffen nodig om goed te kunnen herstellen. Met name de borstvoeding heeft genoeg voedingstoffen nodig om goed te kunnen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *