Is het je opgevallen dat je continue aan het opruimen bent, de huiskamer aan het schoonmaken bent of plotseling meer de neiging hebt om allerlei spullen aan te schaffen voor de baby? Continue ben je bezig om het hele huis op orde te maken en alles schoon te maken in huis! De stofzuiger maakt overuren en heeft geen moment meer rust! Herkenbaar?

Je partner is er vast erg blij mee! Waar hij voorheen erg veel moest doen in huis toen jij je niet lekker voelde, moe was of niet in de stemming om op te ruimen, kan hij nu achterover leunen in de bank. Jij hebt namelijk zo’n drang om alles schoon te maken, op te ruimen en aan te schaffen wat jullie nodig hebben voor de baby. Maar waar komt dit vandaan? Waarom heb je plotseling deze drang? In dit artikel gaan we het hebben over nesteldrang.

Wat is Nesteldrang en waar komt het vandaan?

Het overkomt de meeste zwangere vrouwen tegen het einde van de zwangerschap in het laatste trimester. Je bent wellicht al aan het aftellen voor de bevalling en nu komt het steeds dichter bij. Je mag je baby straks in je armen gaan houden en hem gaan verzorgen en grootbrengen! Maar, zal alles wel goed gaan?

Je begint je zorgen te maken en wilt alles perfect in orde hebben. Daarom krijg je plotseling de neiging om het hele huis op orde te maken voor als de baby er straks is. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar over het algemeen wordt aangenomen dat nesteldrang hier vandaan komt. In feite is nesteldrang een sterke neiging naar opruimen, schoonmaken en aankopen doen voor de baby.

Wanneer je het gehele huis van jou en van je partner schoon hebt en alles netjes is opgeruimd is het huis namelijk nog niet geheel klaar voor de komst van de baby. Er moeten namelijk nog babyspullen in huis komen. Je wilt natuurlijk niet dat je iets te kort komt en koopt het liefst alles waarvan jij denkt dat de baby het nodig kan en zal hebben. Wellicht is je partner hier wat minder blij mee dan het schoonmaken als je er in doordraaft..

Risico’s en tips bij Nesteldrag

NesteldrangNesteldrang is niks mis mee. Je hele huis wordt netjes opgeruimd en als jij je er goed bij voelt, waarom zou je het dan niet doen? Zolang je partner maar niet helemaal gek van je wordt zit dat ook goed. Jij doet nu waarschijnlijk een aantal klusjes die hij voorheen deed. Toch zijn er een aantal punten waar je op dient te letten als je nesteldrang hebt. Onderstaand hebben wij de risico’s (en tegelijkertijd de tips) voor je op een rijtje gezet.

Gouden tip

Maak gebruik van de nesteldrang nu het kan! Alle klusjes die je kunt doen en die je met plezier doet kun je zelf doen. Je hebt er immers plezier in dus waarom zou je ze niet doen? Alle andere klusjes kun je op dit moment mooi door je partner laten doen. Die kast die je altijd al op een andere plek wilde of het bed van de baby die nog in elkaar moet worden gezet. Deze klusjes kun je nu lekker door je partner laten doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *