Tanden bleken, is dit aan te raden tijdens de zwangerschap? Dit is een vraag die regelmatig wordt gesteld door zwangere vrouwen. In dit artikel zullen wij hier dan ook antwoord op geven, met alle details die van belang zijn.

Is het verstandig om tanden te bleken als je zwanger bent?

Om direct maar met de deur in huis te vallen, het antwoord is: nee. Tanden bleken kun je beter niet in de periode doen als je zwanger bent, maar erna. Dit komt omdat het tot op heden nog vrij onbekend is wat de gevolgen kunnen zijn. Maar wel bekend is, is dat de stof waterstofperoxide wordt gebruikt. Dit is op zich niet direct een groot probleem, omdat dit normaliter ook gewoon gebruikt wordt om de mond mee te spoelen en te ontsmetten. Maar het heeft wel een hogere concentratie, waardoor niet bekend is wat het effect hier van kan zijn. Maar dit is niet het grootste probleem om tanden bleken af te raden. Voor het bleken van je tanden worden ook andere ingrediënten gebruikt, die vaak nagenoeg niet eens op de bijsluiter vermeld staan. Dit betekend dat er schadelijke stoffen in kunnen zitten voor de foetus. Waardoor het beter af te raden is om het te gebruiken.

Het beste is dus om het even te vermijden tot de zwangerschap. Puur vanwege dat onderzoeken en studies tot op heden nog niet hebben aangetoond wat de effecten precies kunnen zijn. Dan is het beter om te voorkomen. Kun je het echt niet laten zitten? Dan raden wij altijd aan je tandarts te contacteren en het met hem te bespreken. In deze situatie kan de tandarts in ieder geval uitleggen welke ingrediënten in het product zitten verwerkt, waardoor je beter op de hoogte bent dan wanneer je kiest om het thuis te bleken.

Kan ik dan tanden bleken op een andere wijze?

Er zijn natuurlijk verschillende producten op de markt. Maar wederom is het verstandiger om gewoon even te wachten. Andere methodes die bevatten vaak geen waterstofperoxide maar natriumbicarbonaat. Deze stof is niet schadelijk voor de mens, kind of foetus maar kan wel schadelijk zijn voor je tanden zelf. Deze stof heeft namelijk het doel de tanden te schuren en niet het oplossen van de verkleuringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *