Last van brandend maagzuur? Dat is natuurlijk niet fijn. Maar je wilt wel weten wat je hier tegen kan doen en gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om het aan te pakken. Uit onderzoek is gebleken dat circa 70% van de zwangere vrouwen last heeft gehad van maagzuur, het is dus een veelvoorkomend probleem. Het kan zowel optreden in de beginfase als in het stadium dichterbij de bevalling.

De reden dat je maagzuur krijgt is door het feit dat je spier tussen de maag en de slokdarm verslapt, waardoor vervolgens maagzuur in de slokdarm terecht komt en je hier last van krijgt.

In dit artikel gaan wij dan een aantal tips uitlichten wat je hier tegen kunt doen.

Tips tegen maagzuurAls eerste zullen we een aantal eetgewoontes tips uitlichten die je eenvoudig kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Een andere goede tip is het gebruik van lauwe melk of vanillevla, de producten staan bekend om hun werking tegen zuurbrand. Een thee welke wel wordt aangeraden is kamillethee.

Naast eetgewoonten zijn er natuurlijk ook een aantal praktische tips die je goed kunt gebruiken om je maagzuur te verminderen.  Hieronder zullen wij de beste tips toelichten.

Kan de apotheek mij helpen om van mijn maagzuur af te komen?

Een veelgestelde vraag is of de apotheek ook kan helpen met een geneesmiddel. Dit kan gelukkig. Er zijn verschillende geneesmiddelen verkrijgbaar die je ook tijdens je zwangerschap kunt gebruiken, dit zijn dan vaak een kauwtablet of supsensie. Belangrijk is altijd eerst contact op te nemen met je huisarts, deze kan jou voorzien van het beste advies hierin.

Last van maagzuur in het laatste trimester van je zwangerschap

Vaak krijg je last van brandend maagzuur tijdens de zevende maand. Dit komt omdat de baby al aardig gegroeid is in die tijd waardoor deze veel ruimte inneemt in je buik. Dit heeft tot gevolg dat er een grotere druk is op de maag en het maagzuur naar boven wordt gepusht als ware. Dit kan zelfs leiden dat het zuur in de slokdarm en keel terecht komt, wat een naar en vies gevoel brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *