Hoera, je bent zwanger! Gefeliciteerd met deze bijzondere gebeurtenis. Een spannende en leuke tijd staat je te wachten de komende negen maanden. Hopelijk voel jij je goed en geniet je van de zwangerschap. Je zult alvast hebben gemerkt dat er veel gaat veranderen. Niet alleen je lijf en je gezinssituatie, maar nog veel meer. Er komt veel kijken bij het krijgen van een baby, zoals nieuwe producten leren kennen om jezelf en uiteindelijk je baby te verzorgen. Maar ook het uitzoeken van een babykamer, kleertjes en allerlei andere zaken. Om je hierbij te helpen zijn er tal van babydozen en zwangerschapsdozen samengesteld voor toekomstige mama’s. In deze babydoos en zwangerschapsboxen zitten veelal producten die je zult gaan of kunt gebruiken, wanneer je baby er eenmaal is. Denk hierbij aan zalfjes, spenen, tandenborstels, flesjes etc.

Gratis babydoos en zwangerschapsboxen

Om je te helpen bij het ontdekken van de spullen die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en na de bevalling, hebben diverse partijen babydozen en zwangerschapsboxen samengesteld. Zo kun je op een goedkope (vaak gratis) wijze allerlei spullen testen. Dit maakt het kiezen van de juiste producten voor jou en je baby alleen maar makkelijker.

Mamazijn help jou graag een handje om de juiste producten te vinden. Dit doen wij door een top tien te maken van de gratis babydozen en zwangerschapsboxen, die jij als aanstaande mama kunt bestellen. Je hoeft dus niet heel het internet af te struinen, maar vindt ze hier op Mamazijn. Niet alleen in dit artikel, maar ook in de blogs van onze Mamazijn mama’s. Zo schreef mama Miryam over babydozen.

Top 10 gratis babydoos en zwangerschapsboxen

1. De Blije Doos
De Blije Doos is een onderdeel van een compleet zwangerschapscadeau pakket van WIJ en De Blije Doos. WIJ magazine is een magazine over zwangerschap, bevalling en baby’s. Zes keer per jaar verschijnt het magazine en is gratis voor zwangere vrouwen en mama’s met een kind tot 11 maanden. Wanneer jij je inschrijft krijg je De Blije Doos, maar ook 6x per jaar het magazine WIJ Jonge Ouders en de special Een jaar. De Blije Doos bevat leuke spulletjes van bijvoorbeeld Pampers, Prénatal en Philips Avent. Wanneer jij je hebt aangemeld voor De Blije Doos, ontvang je via de mail, tijdens je zwangerschap, e-mailupdates over je zwangerschap. Geef het door wanneer je bent bevallen, want dan krijg je ook nog een schattig blauw of roze mutsje met daarop de naam van jouw baby.
Van deze baby/zwangerschapsdoos wordt je inderdaad blij! Je kunt De Blije Doos hier aanvragen.

babydoos blije doos

2. Ouders van Nu Zwanger- en Babybox
Niet een, maar twee boxen! Tot de achtste maand van je zwangerschap kun je de zwangerbox van Ouders van Nu aanvragen. Ouders van Nu is een magazine speciaal voor ouders. De zwangerbox zit boordevol gratis producten en diverse kortingsbonnen voor de Etos. Daarnaast zit er ook de Ouders van Nu Zwangerspecial, een uitgave van Ouders van Nu en een uitgave van het blad Kek Mama. Erg leuk aan de zwangerbox van Ouders van Nu is, dat je na je bevalling ook de Babybox ontvangt. Deze Babybox zit ook vol met leuke producten en kortingsbonnen. Zoals eerder al gemeld, kun je de Zwangerbox maar aanvragen tot de achtste maand van je zwangerschap. Ben je te laat met aanvragen? Geen probleem. Je kunt dan nog steeds de Ouders van nu Babybox aanvragen. Je kunt beide boxen hier aanvragen.

baby en zwangerbox

3. Kruidvat Baby & Mama Tas
Kruidvat is voor veel mama’s een van de favoriete winkels om inkopen te doen. Het heeft immers een groot scala aan verzorgingsproducten voor jou, maar ook voor je kind(eren). Voor aanstaande mama’s heeft de Kruidvat de Kruidvat Baby & Mama Tas. Dit is een mooie shopper gevuld met allerlei producten van de kruidvat zoals; luiers, wasgel, lotiondoekjes en een stickervel. Je vraagt de Baby & Mama Tas aan met jouw geregistreerde Kruidvat voordeelkaart. Deze kaart kun je krijgen in iedere vestiging van de Kruidvat. Je vraagt de Baby & Mama Tas hier aan. Vijf maanden voor jouw uitgerekende datum krijg je een mailtje, wanneer jij de tas kunt ophalen.

Kruidvat Mama voordeel tas

4. Plus Kiekeboebox
Speciaal voor jonge ouders heeft Plus supermarkt een Kiekeboebox. De Plus Kiekeboebox zit vol met kraam- en babyspullen van de Plus. De box heeft een waarde van €40,-. Je kunt de Kiekeboebox hier aanvragen. Pas na de geboorte van je baby kun je de Kiekeboebox ophalen, op vertoon van het geboortekaartje.

Plus kiekeboebox

5. Baby-Dump Cadeaupakket
Baby-Dump is de grootste online shop voor al je babyartikelen en babykamers. Naast een online shop heeft Baby-Dump ook fysieke winkels. Wanneer je het Baby-Dump cadeaupakket hebt aangevraagd krijg je een magazine met praktische tips, die de zoektocht naar babyspullen een stuk gemakkelijker maakt. Je kunt het Baby-Dump cadeaupakket hier aanvragen. Ook leuk is dat je bij Baby-Dump een Why’s zwangeragenda kunt aanvragen. In deze agenda staan 144 pagina’s aan informatie over voeding, weetjes en de ontwikkeling van je baby.

Babydump cadeau pakket

6. TasBaby.nl Cadeautas
De TASBABY cadeautas is een babydoos die je na inlevering van het geboortekaartje van je kind, in ontvangst kunt nemen. De TASBABY wordt verzorgd door onder andere babystore Snowis. De tas bevat verschillende producten zoals; een babyflesje, knuffeltjes, stickers, groeimeter, fotolijstjes, ballonnen, sunscreen etc. Je kunt de TASBABY hier aanvragen.

Tasbaby

7. Jumbo Hallo Mama Cadeaupakket
Wanneer je zwanger bent kun je bij de Jumbo een Hallo Mama Cadeaupakket aanvragen. Dit pakket bevat het Jumbo en Why’s Hallo Mama momentenboek. In dit boek kun jij als (aanstaande)mama alle bijzondere momenten vastleggen. Je kunt het Hallo Mama Cadeaupakket hier aanvragen.

Jumbo babydoos

8. Baby Geboortedoos
Het is niet echt een babydoos of zwangerschapsbox zoals je gewend bent. Het is meer een kastje waarin je baby’s eerste herinneringen in kunt bewaren. Herinneringen zoals; eerste tandje, haarlokje, schoentjes etc. Deze leuke Baby Geboortedoos kun je aanvragen bij de Baby en Tienermegastore. Je kunt de Babydoos hier aanvragen.

geboorte doos

9. Hoogvliet Babypakket
Hoogvliet is een supermarktketen die voornamelijk in het westen van het land is gevestigd. Voor alle mama’s die Hoogvliet kennen, ga met het geboortekaartje van je baby naar een Hoogvliet winkel. Je krijgt, zonder het van te voren aan te vragen, een Hoogvliet Babypakket mee. Dit een pakket ter waarde van €30,- vol met babyproducten.

babydoos

10. Stichting Babyspullen Babystartpakket
1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Stichting Babyspullen vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start en heeft daarom het Babystartpakket samengesteld. Dit pakket is aan te vragen door (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen verzameld gebruikte en nieuwe babyspullen in om hier een Babystartpakket van te maken. Je vraagt het Babystartpakket hier aan.

stichting babyspullen

Wij hopen dat je met deze top 10 een gratis babydoos kunt vinden, waardoor jij leuke en nieuwe producten kunt ontdekken die voor jou als (aanstaande)mama geschikt zijn. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de verschillende babydozen en zwangerschapsboxen. Welke heb je aangevraagd? En welke juist niet?

Mamazijn logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *