Is je kind ongeveer een half jaar en is hij of zij al in staat om zelf tot een zithouding te komen? Dan is dit een leuk moment om voor een loopstoel te gaan. Een loopstoel is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer een half jaar oud. Kinderen kunnen rond deze leeftijd al zelfstandig in een zithouding komen, maar nog niet zelfstandig lopen. Een loopstoel maar dat voor een kind wel mogelijk. Hieronder vertellen we meer informatie over een loopstoel en geven we een aantal tips wanneer je van plan bent om er een te kopen.

Wil je direct een overzicht van populaire loopstoelen voor je kind? Klik dan hier.

De voorwaarden voor een veilige loopstoel

De beste loopstoelenIn een loopstoel wordt een baby ondersteund om rechtop te zitten. De voetjes van de baby komen onder de stoel uit, zodat deze net de grond kunnen bereiken. Hierdoor is de baby in staat om zichzelf voort te bewegen vanuit de stoel. De stoel zelf staat namelijk op wieltjes. Dit heeft verschillende voordelen voor een baby. De baby leert hierdoor rechtop te zitten en daarnaast kan het zichzelf voort bewegen in een bepaalde ruimte. Je kind kan hierdoor leren om te beginnen met lopen. De eerste stapjes worden op deze manier snel en gemakkelijk gezet. Nog een voordeel is dat het in de meeste loopstoelen voor een kind mogelijk is om te spelen vanuit de loopstoel. Veel loopstoelen beschikken voer een dienblad waar spullen op kunnen worden gelegd en worden bewaard waar een kind ondertussen mee kan spelen.

Echter zijn er ook nadelen aan een loopstoel. Dat is dat wanneer een kind te lang in een loopstoel zit het moeilijk wordt om zelfstandig te lopen. Een kind kan er teveel aan gewend raken dat hij of zij wordt ondersteund door de loopstoel. Wanneer je een loopstoel koopt voor je kind is het belangrijk om je kind hier niet te lang in te laten zitten en niet teveel. Op deze manier kan een kind ook voor zichzelf leren lopen.

Daarnaast is het belangrijk om er op te letten dat je een loopstoel koopt die voldoet aan de normen van tegenwoordig. Dit zijn de normen van NEN-EN 1273: 2005. Tegenwoordig voldoen bijna alle loop
stoelen aan deze norm. Echter wanneer je een tweedehands loopstoel koopt is het belangrijk om hier wel op te letten. Deze normen zorgen er voor dat de loopstoel veilig genoeg is voor je kind om te gebruiken. Met loops
toelen gebeuren namelijk veel ongelukken. Dat komt doordat een kind zit met een loopstoel op plekken kan brengen die normaal gesproken onbereikbaar waren. Denk bijvoorbeeld aan een stopcontact, een gasfornuis of de oven. Ook kan de loopstoel kantelen aan de rand van de trap of andere drempels in huis. Door een loopstoel te kopen met de hiervoor genoemde norm zijn de stoelen beter beveiligd.

Wanneer je een loopstoel koopt die aan de normen van NEN-EN 1273: 2005 voldoet dan voldoet het aan de onderstaande regels.

Populaire en veilige loopstoelen

Heb je geen idee welke loopstoel het beste is? Hieronder benoemen we enkele loopstoelen die voldoen aan de eisen en handig zijn voor je kind om te gebruiken. Voor de verschillende stoelen is bijbehorende informatie te vinden. Wil je de volledige informatie en wil je afbeeldingen van de stoel zien? Dan kun je verder klikken via de link die we bij iedere loopstoel geven.

Baninni loopstoel

Een van de meest populaire loopstoelen voor kinderen zijn de loopstoelen van Baninni. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kind kan veilig in deze stoel zitten en de stoel wordt als erg comfortabel ervaren. Wanneer de stoel niet meer wordt gebruikt als een loopstoel dan kan deze worden omgezet naar een schommel. Verder zit er een speelblad op waar muziek van kan worden afgespeeld. Je kind zal hier veel plezier mee hebben. Het blad kan worden gebruikt voor veel meer manieren om mee te spelen. Denk aan het kleuren van tekeningen of het spelen met ander speelgoed. Het blad op de loopstoel is ook makkelijk afneembaar.

Loopstoel van Chicco Activity Centre

De loopstoel van Chicco is wellicht onze favoriet. Dit is namelijk een veelzijdige loopstoel met veel mogelijkheden. Doordat deze stoel veel mogelijkheden heeft gaat deze ook erg lang mee. Een kind kan deze stoel gebruiken tot ongeveer 3 jaar oud. De stoel kan namelijk met je kind meegroeien. Wanneer je de stoel voor het eerst koopt dan kan deze worden gebruikt als loopstoel alleen. Wanneer je kind beter leert lopen en ouder wordt kan het zitje eruit worden gehaald. Wanneer het zitje er uit wordt gehaald kan je kind zelfstandig lopen en biedt de stoel ondersteuning tijdens het lopen. Je kunt dus beginnen met je kind te achtervolgen als hij of zij continue van je weg hobbelt in het stoeltje!

Verder biedt deze stoel van Chicco nog veel meer mogelijkheden. Er zitten namelijk leuke functies op, zoals lichtjes, geluiden en andere activiteiten die je kind zal vermaken. Indien gewenst kunnen deze ook makkelijk van de stoel af worden gehaald. De stoel van Chicco beschikt ook over verscheidene voorzieningen die het een veilige stoel maken voor je kind. Wil je de stoel bekijken of nog meer eigenschappen van de stoel lezen? Klik dan op de link hieronder.

Little World loopstoel

Tot slot raden we de Little World loopstoel aan. Deze stoel beschikt over eigenschappen, waardoor het een zeer veilige stoel is voor kinderen om te gebruiken. Ondanks dat is het een goed betaalbaar loopstoel. Wanneer je denkt de stoel niet heel veel te gebruiken of wanneer je budget voor een loopstoel niet erg hoog is dan raden we deze stoel aan om aan te bekijken. De stoel is zowel in het blauw en in het roze te verkrijgen. Zowel jongens als meisjes kunnen er dus blij mee worden gemaakt! Voor meer informatie en om de stoel te bekijken kun je hieronder verder klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *