Wat heb je nodig voor een nieuwe baby? Bekijk onze lijst met benodigdheden voor baby’s van 0-12 maanden oud. Van luiers tot kleren tot speelgoed, deze lijst heeft je gedekt! Bovendien hebben we er wat tips bij gedaan om geld te besparen tijdens het winkelen voor je kleintje. Gelukkig ouderschap!

Nu je een baby verwacht, is het tijd om voorraden in te slaan! Hier is een checklist van artikelen die je nodig zult hebben voor je pasgeborene van 0-12 maanden oud. Kijk goed rond en vergelijk de prijzen – veel van deze artikelen kun je online met korting vinden. En vergeet niet waar mogelijk gebruik te maken van uitverkoop en kortingsbonnen!

Dingen om zeker op de baby uitzetlijstje te hebben als je je voorbereidt op de geboorte van je kind

Gefeliciteerd met je aanstaande komst! Ouder worden is een geweldige en lonende ervaring, maar het kan ook een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel dingen om over na te denken en je op voor te bereiden, van het uitzoeken van de perfecte naam tot het inslaan van een voorraad luiers. Met dat alles in gedachten is hier een snelle lijst van nodige zaken om je te helpen je voor te bereiden op de komst van de baby. Eerst en vooral heb je een veilige plek nodig voor je baby om te slapen. Een basisnet of wieg is ideaal, maar een pack ’n play werkt ook in noodgevallen. Je hebt ook een paar sets lakens en dekens nodig.

Het is ook een goed idee om een paar spuugdoekjes bij de hand te hebben voor die onverwachte spuugjes. Wat kleren betreft, kun je het beste met het allernoodzakelijkste beginnen. Een paar rompertjes, pyjama’s, en outfits zijn voldoende. Je kunt er later altijd meer aan toevoegen als je baby groeit. Zorg er alleen voor dat je kleren kiest die comfortabel zitten en gemakkelijk te verschonen zijn – je zult al genoeg was doen!

Vergeet tenslotte de kleine dingen niet die je leven gemakkelijker maken. Een luiertas, voedingsspullen, en wat verzachtende lotion voor die onvermijdelijke perioden van luieruitslag.

Enkele artikelen waar je misschien niet aan gedacht hebt, maar die zeker van pas zullen komen tijdens die eerste maanden en jaren met je baby

De meeste babyspullen vallen in een van een paar categorieën: dingen die de baby helpen slapen, dingen die de baby helpen eten, en dingen die de baby helpen zich te verplaatsen. Hier zijn enkele artikelen waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, maar die zeker van pas zullen komen tijdens die eerste maanden en jaren met je baby.

Een baby wipstoeltje is een geweldige manier om je baby bezig te houden en tegelijk je armen een pauze te geven. Zoek er een die gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen als hij niet gebruikt wordt.

Een luiertafel maakt het verschonen van luiers veel gemakkelijker op je rug. Kies er zeker een met veel bergruimte voor alle benodigdheden voor je baby.

Met een draagzak kun je je baby dicht bij je houden terwijl je je handen vrij hebt. Er zijn veel verschillende soorten draagdoeken verkrijgbaar, dus probeer er zeker een paar uit voor je een definitieve beslissing neemt.

Een wandelwagen is een must have voor elke ouder die van plan is met zijn baby het huis uit te gaan. Kies er zeker een die duurzaam is en gemakkelijk te manoeuvreren.

Dit zijn maar een paar van de nodige spullen die je nodig hebt voor die eerste paar maanden met je baby. Met een beetje planning en voorbereiding ben je op alles voorbereid!

Wat staat er dus kortom op een baby uitzetlijst?

Dus, wat moet er op je babyuitzetlijst staan? Het belangrijkste is natuurlijk een veilige plek voor je kleintje om te slapen. Je hebt een wieg en matras nodig die aan de veiligheidsnormen voldoen. Een luiertafel en luiers zijn ook onmisbare spullen. Als je van plan bent borstvoeding te geven, zorg dan voor een comfortabele borstvoedingsstoel of kussen. Andere must haves zijn kleding, sokken, laarsjes, mutsen, slabbetjes en spuugdoekjes. En vergeet ook de fopspenen en flessen niet als je van plan bent die te gebruiken! Naarmate je kind ouder wordt, zullen er andere dingen nodig worden zoals een autostoeltje, wandelwagen en luiertas.