Heb jij er wel eens aan gedacht om een wipstoel voor je baby aan te schaffen? Een wipstoel kan namelijk erg handig zijn er veel voordelen bieden. Echter zijn er tegenwoordig veel verschillende wipstoelen. Omdat het om je eigen kind gaat wil je er zeker van zijn dat jij de beste wipstoel kiest voor je baby. Een wipstoel kan verschillende voordelen bieden. Zo kan een wipstoel je kind kalmeren door het schommelen, het geeft je kind de kans om om zich heen te kijken, het is handig om je kind hapjes eten te geven en in een wipstoel kan een kind zich veilig en beschermd voelen.

Om je iets meer zicht te geven, geven wij je hier meer informatie over de verschillende wipstoelen en geven we een aantal suggesties voor populaire wipstoelen voor je kind.

Wil je direct een overzicht bekijken van de beste en meest populair wipstoeltjes? Kijk dan eens hieronder.

Verschillende soorten wipstoelen

Een wipstoel kan worden gebruik vanaf het moment dat je kind 8 weken oud is. Wanneer je een wipstoeltje al gaat gebruiken wanneer je kind nog maar net 8 weken oud is, dan is het wel belangrijk dat je hem in de meest liggende stand gebruikt. Het voornaamste voordeel van een wipstoel is dat je baby lekker kan liggen en dat jij je handen even vrij hebt. Je baby kan vanuit de ligstoel lekker om zich heen kijken. Vanuit een ligstoel heeft een kind namelijk een goed zicht om zich heen, zodat hij of zij de omgeving even grondig kan inspecteren.

Bij het kopen van een wipstoel is het verstandig om te kiezen voor een wipstoeltje met een verstelbare rugleuning. Naarmate je kind ouder wordt kan de stoel verder rechtop worden gezet. Op deze manier kan je kind altijd goed om zich heen kijken. Verder zijn er veel factoren bij het kopen van een wipstoel die bepalen welke interessant is voor jou om te kopen. Denk aan de prijs, het design van de stoel, de grootte of het gebruiksgemak.

Wipstoeltjes zijn op te delen in 2 categorieën. Zo zijn er natuurlijke wipstoelen en elektrische wipstoelen beschikbaar. Natuurlijke wipstoelen zijn stoelen die bewegen door de natuurlijke bewegingen die een kind maakt in de stoel. Elektrische stoelen zorgen voor automatische bewegingen of trilfuncties. Hieronder is meer informatie te vinden van beide soorten stoelen.

Wil je direct een overzicht bekijken van de beste en meest populair wipstoeltjes? Kijk dan eens hieronder.

Natuurlijke wipstoelen

Natuurlijke wipstoelen zijn over het algemeen niet duur. Voor een paar tientjes kun je al een goede stoel vinden. Deze stoelen bewegen al zeer snel door de bewegingen die een kind maakt in de stoel. Door het bewegen van de stoel wordt je kind rustig en voelt hij of zij zich sneller op zijn gemak. Dit is hetzelfde wanneer je kind aan het huilen is en rustig kan worden gemaakt door te wiegen in je armen.

De meeste natuurlijke wipstoelen zijn gemakkelijk in te klappen, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Ook beschikken ze over draaghendels en pootjes om de stoel vast te kunnen zetten. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je kind uit de stoel kan vallen, want er zit een driehoeksgordel in, waardoor je kind veilig vast in de stoel zit. Sommige stoelen zijn voorzien van mogelijkheden om speeltjes op te hangen, zodat het helemaal leuk wordt voor je kind om in de wipstoel te liggen. Wanneer je baby in de juiste stoel ligt zal hij of zij helemaal tot rust komen!

Elektrische wipstoeltjes

Naast de natuurlijke wipstoeltjes zijn er ook elektrische wipstoeltjes te bestellen. Bij een elektrische wipstoel wordt het werk al voor je kind gedaan en beweegt de stoel automatisch. Dit kan in de vorm van een trilfunctie zijn en je kind wordt hier automatisch rustig door gemaakt. Het leuke aan deze stoel is dat deze vaak op afstand zijn te bedienen via een app op je smartphone. De stand van de stoel is zelf in te stellen. Sommige elektrische wipstoelen beschikken over nog meer leuke functies, zoals het afspelen van muziek of een afneembare speelboog.

Tips bij het kopen van een wipstoel

Ben jij van plan om een wipstoel voor je kind te kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je het beste goed op kunt letten tijdens de aankoop. Op deze manier weet jij zeker dat je een geschikte en goede stoel hebt voor je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *