Yoga is erg populair tijdens de zwangerschap, dat heeft verschillende redenen waar we later op in zullen gaan. In de periode dat je zwanger bent veranderd er veel in het lichaam, met name door de hormonen en de prachtige baby die groeit in je buik. Dit brengt natuurlijk fysieke veranderingen met zich mee, maar ook mentale veranderingen. Zo kun je te maken met meer emoties en andere klachten in deze periode. En yoga kan hierbij helpen.

Maar waarom nou yoga?

Yoga biedt een groot voordeel, het leert je bewegen en luisteren naar je eigen lichaam. Ten eerste biedt het een fysiek voordeel doordat je goede houdingen aanleert. Maar belangrijker wellicht, yoga biedt ook mentale voordelen als je zwanger bent. Zo leer je dankzij yoga beter te luisteren naar je lichaam, ga je meer letten op je ademhaling en ga je dit leren verbeteren, en krijg je meer rust. Door yoga ben je meer bewust van je lichaam.

En wellicht ook erg belangrijk: yoga zorgt voor een stress vermindering tijdens de zwangerschap.

Het verbeteren van je ademhaling wat je leert tijdens yoga is erg belangrijk voor de bevalling. Je werkt tijdens yoga aan een vollediger ademhaling wat belangrijk is.

Zwangerschapsyoga lessen

Het is goed om tijdens de zwangerschap actief te blijven. Zo kun je natuurlijk wandelen, regelmatig is rustig zwemmen of natuurlijk gewoon aan yoga doen. In veel gevallen heb je ook speciale zwangerschaps yoga lessen, welke natuurlijk gericht zijn op veilig bewegen voor moeder en baby. Hier ga je focussen op belangrijke zaken die je helpen tijdens de zwangerschap, denk aan ademhaling, ontspannen, stretcher en het fysiek sterker maken van je lichaam. Naast dat het erg goed is voor jezelf, is het ook leuk. Je ontmoet hier andere vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten waarmee je tips, ervaringen en andere informatie kunt delen.

Kijk altijd of er bij jou in de buurt lessen hiervoor worden gegeven, niet bij elke school wordt specifiek voor zwangere vrouwen yoga gegeven. Wanneer je gewone yoga lessen gaat volgen is het belangrijk dit aan te geven zodat hier rekening mee gehouden kan worden, niet alle oefeningen zijn altijd even geschikt als je zwanger bent.

Wat kun je verwachten tijdens de lessen?

In de eerste lessen ga je beginnen aan hele simpele houdingen. Dit gebeurd op een ontspannende en rustige manier, zodat je hier aan kunt wennen. Zo ga je steeds verschillende houdingen vasthouden voor een aantal minuten met rust tussendoor. Hierbij leer je rustig ademhalen en je goed te concentreren. Het begin kan vaak wat lastig zijn, je bent simpelweg deze oefeningen niet gewend wat geheel logisch is. Je zult merken dat het na een aantal weken steeds soepeler gaat naarmate je spieren hier beter aan wennen.

Ook kun je natuurlijk thuis regelmatig deze oefeningen is proberen.

Op zoek naar een goede oefeningen om thuis aan de slag te gaan zonder yoga lessen te nemen? Bekijk dan is onderstaande video.

Yoga helpt tegen rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap. Dit komt vanwege de houdingen die je aanhoud in deze periode waardoor er meer druk is op de zwangerschap. De baarmoeder zit met banden gevestigd aan de achterzijde van de bekken, waardoor het eigenlijk komt. Het gewicht van de baarmoeder neemt toe, waardoor de druk hoger is en je rugpijn kunt krijgen. Tijdens de yoga leer je goede houdingen aanhouden die je kunnen helpen tegen de rugpijn. Zo leer je onder andere je ruggengraat soepeler te houden en leer je beter te bewegen.

Tips waar je op moet letten tijdens de yoga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *