Een zwangerschapskussen, ook wel positioneringskussen of voedingskussen genoemd is de ideale kussen voor tijdens de zwangerschap dat de nodige comfort en steun biedt tijdens het geven van de borstvoeding. Het is voor vele vrouwen de perfecte uitvinding geweest, de fijne steun die deze kussen biedt geeft wat meer rust. De kussen zijn speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, omdat het nog wat meer comfort geven in deze periode waar je dat als vrouw vaak goed kunt gebruiken. Je kunt hierdoor vaak een stuk beter slapen, diverse artsen en verloskundigen raden het zelf aan.

De voordelen van een zwangerschapkussen

Naast het grote voordeel van comfort en steun in soms toch wel een zware periode waar je minder rust hebt en vaak minder fijn kunt slapen biedt het nog meer voordelen. Zo geeft het ook veel steun bij lichamelijke klachten namelijk. Wanneer je hoofdpijn, nekpijn en rugpijn hebt is deze kussen echt en aanrader. De kussen geeft namelijk extra stabiliteit aan je lichaam. En nog een leuk voordeeltje: het vermindert de kans op snurken!

Waar kun je goede zwangerschapskussens kopen?

Babypark

Babypark heeft een leuk aanbod zwangerschapskussen van verschillende bekende merken als Doomoo, ERGObaby, Theraline, Bamboom en nog enkele anderen. Je vindt hier bijna 50 zwangerschapskussens in het aanbod. Kijk dus snel even rond.

 

 

BabysupershopBabysupershop.eu heeft ook een groot aanbod van kussens verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zowel bekende merken als wat minder bekende merken met een lagere prijsklasse vindt je hier. Alle kussens vindt je overzichtelijk op één pagina, bekijk hier alle kussens.

 

 

Pink or Blue is een erg leuke webshop met ook het Pink or bluegrootste aanbod zwangerschap- en voedingskussens. Je vindt hier bijna 200 producten in de categorie zwangerschapskussens. Ook hier vindt je de bekende merken terug zoals Theraline, Zöllner, Noukies en anderen.

 

 

Doomoo voedingkussen

Doomoo logoDe voedingskussen van het merk Doomoo zijn erg populair in Nederland. De comfort, steun en design van deze kussen zijn ook van goede kwaliteit.  De prijzen zijn net wat duurder dan vergelijkbare merken, maar de comfort en design van de producten van Doomoo maken het ook meer dan waard. Leuk is dat de producten in vele varianten verkrijgbaar is, hieronder zie je een aantal voorbeelden.

 

Voedingskussens van Doomoo
Voorbeelden doomoo zwangerschapskussens

Beste voedingkussen

Een vraag die regelmatig wordt gesteld: Is er een beste zwangerschapskussen of beste voedingskussen? Dat is eigenlijk niet echt te beantwoorden. Er zijn diverse kussen op de markt van goede kwaliteit die voorzien in waar ze nodig in zijn. Kijk dus bij het aanbod bij bovenstaande webshops en kijk welke jij er het meest geschikt uit vindt zien. Een duurdere prijs betekent hier niet altijd een beter product, het design heeft hier ook mee te maken.

Wanneer is het slim om een kussen te kopen?

In het begin zul je het vaak nog niet nodig hebben. De meeste klachten ontstaan vaak later in de zwangerschap. Dan zul je last krijgen van diverse pijntjes en kun je vaak minder goed slapen. Het kan daarom zeker niet kwaad om al vroeg een zwangerschapskussen thuis te hebben, maar echt nodig heb je het pas later in de zwangerschap.

Hoe gebruik je het kussen precies?

Handig is dat je de kussen zowel voor als achter in het bed kunt leggen. Zo kun je het goed gebruiken om wat ondersteuning te krijgen voor je buik. Je buik wordt natuurlijk groter en zwaarder en gaat hierdoor steeds meer hangen, wat ook rugklachten vaak veroorzaakt. De kussen kan hier dus goede ondersteuning voor bieden.

Ook kun je de kussen achter je en tussen de benen leggen, hierdoor geeft het ondersteuning om niet op de rug te gaan liggen. In het derde trimester is het beter om niet teveel op de rug te liggen, dit is niet comfortabel voor de baby. Dit leidt er namelijk toe dat de baby op de ruggengraat ligt. Als de baby oncomfortabel is betekent dit dat hij meer beweegt en dat is voor jou niet fijn.

Drie zaken waar je op moet letten bij het kopen

Er zijn diverse materialen in kussens, het is dus altijd even goed af te wegen of je wilt kiezen voor een wat stevigere kussen of een wat zachtere kussen. Net waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Diverse kussens zijn ook na te vullen, in principe heb je het niet nodig gezien je de beperkte tijd dat je het gebruikt. Maar wil je de kussen langer bewaren, ook na de zwangerschap, dan is het handig om te kiezen voor een kussen die is na te vullen. Vaak is de kussen na de zwangerschap periode wel slap geworden door het gebruik, waarna het dus nog weinig waarde biedt. Velen kiezen om het na te vullen omdat ook na de zwangerschap de kussen nog wel is gebruikt kan worden voor het geven van borstvoeding of gewoon het lezen van een boek of andere ontspanning.

Kijk ook altijd even naar de maat. Er zijn diverse soorten maten verkrijgbaar. Je ziet diverse vormen, allen hebben ze dezelfde functie, maar sommige hebben een voorkeur bij een bepaalde vorm. Waar je wel op moet letten is wanneer je een hoes wilt kopen voor de kussen, dat deze er bij moet passen. Je kunt vaak niet een ander merk hoes kopen, gezien deze er niet goed om past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *