In de eerste week van mei blikken we terug op de meest gelezen artikelen in april. Er zijn in april veel blogs geschreven en gepubliceerd door de Mamazijn ervaringsdeskundige mama’s. Ook hebben wij in april de verschuiving gemaakt van blog, naar een kennisplatform. Zo hebben we nu een aantal professionals (zoals pedagogen, verpleegkundigen etc) aan Mamazijn weten te binden. Zij gaan zich bezighouden met de kennis content die steeds meer op Mamazijn zal verschijnen. Heel leuk is ook dat wij eind april zagen, dat Mamazijn een springplank voor jou als mamablogger kan zijn. Drie mama’s die zijn gestart met bloggen op Mamazijn, zijn nu gevraagd om ook te schrijven voor een andere blog. Super tof! Wij zijn dan ook heel trots op alle mama’s die hun ervaringen met het moederschap delen op Mamazijn.

In dit lijstje delen wij de meest gelezen blogartikelen in de maand april. Heb jij ze allemaal al gelezen?

10 meest gelezen artikelen

1. Mamazijn – Autisme, wat is dat eigenlijk?
In dit kennisartikel legt pedagoog Shanna aan de hand van concrete voorbeelden op een simpele manier uit wat autisme is. Autisme is een informatieverwerkingsstoornis. Dit betekent dat voor een kind met autisme, informatie ‘anders’ binnenkomt en verwerkt wordt. Shanna geeft voorbeelden die zij ziet in de beroepspraktijk. Ook geeft ze handige tips hoe aan te sluiten bij iemand met autisme. Je leest het kennisartikel hier.

2. Kristel – De 20 weken echo op indicatie
Met 19,5 week zwangerschap was het voor Kristel en haar partner zover. Ze hadden de 20 weken echo. Kristel kreeg deze echo op medische indicatie en moest dus naar het ziekenhuis om daar een uitgebreider onderzoek te krijgen. Een spannend moment, want wat als ze iets zouden vinden dat niet goed zou zijn. Aangezien hun zoon Benjamin het Sturge Weber syndroom heeft, wou de arts een uitgebreider onderzoek. Hoe dit verliep lees je hier. Ook kun je in dit blog lezen wat het geslacht is van de baby!! #Cliffhanger

geslachtsbepaling

3. Mamazijn – Gratis babydoos en zwangerschapsbox? De top 10
Hoewel deze blog al wat ouder is, blijft het nog steeds een heel goed gelezen artikel en staat die in het lijstje van meest gelezen blogs in april. In dit blog vind je waar je een gratis babydoos en zwangerschapsbox kunt aanvragen. In een babydoos zitten vaak spullen die interessant zijn voor aanstaande moeders. Ben jij zwanger dan is dit artikel een mustread!

4. Miryam Arntzen – Bikini body en 4 tips om dit te bereiken
Met het mooie weer in aantocht is Miryam in de ban van de bikini body. Hoewel ze blij is met haar mom body die er na vier kinderen nog steeds prachtig uit ziet, wil ze graag in shape blijven. In het artikel Bikini body en 4 tips om dit te bereiken, helpt ze andere mama’s op weg naar een bikini body. Ook dit artikel bevat de nodige humor en zelfspot die we van Miryam gewend zijn.

Miryam Arntzen

5. Miryam Arntzen – 5 dingen die mijn kinderen niet leuk vinden aan mij
Onder de noemer van feedback kun je alleen maar leren, vroeg Miryam haar twee dochters om haar eens kritisch te beoordelen. Dit resulteerde in een lijstje met vijf dingen de kinderen van Miryam niet leuk vinden aan haar. Benieuwd of de feedback Miryam mee viel? Je leest het hier.

6. Miriam Kemerink – Geen roze wolk tijdens de zwangerschap
Miriam schreef een openhartige blog waarin ze deelt dat zij tijdens de zwangerschap niet op een roze wolk zat. Verre van zelfs. In de negen maanden zwangerschap is Miriam alleen maar ziek geweest. Ze had last van hyperemesis gravidarum, extreme zwangerschapsmisselijkheid. Hoe blij ze ook is met haar dochter, zwanger zijn was niet echt haar ding. Je leest de ervaring van Miriam hier.

Geen roze wolk

7. Maddy – De uitslag van de geslachtsbepalingsecho
In de 18e week van haar zwangerschap liet Maddy een geslachtsbepalingsecho doen. Haar gezin was zo nieuwsgierig naar het geslacht van de baby, dat ze niet langer wilde wachten. In dit blog, deelt Maddy haar ervaring en natuurlijk ook de uitslag van de echo. Haar zoontje en dochter hoopte van harte op een zusje, maar zouden ze het goed hebben?

8. Maryke Mondria – Laat jij je kind met een zakmes, zaag of dartpijltje spelen?
Wij zijn benieuwd wie van jullie beantwoord, na het lezen van de blogtitel. In eerste instantie zou je denken dat menig ouder schrik heeft als het gaat om je kind met een zaag laten spelen. Toch zet de blog van Maryke je aan het denken. Na aanleiding van de campagne van het Expertisecentrum Veiligheid NL die ouders opriep om kun kinderen meer risico’s te laten nemen, schreef Maryke dit blog. Benieuwd of de zonen van Maryke daadwerkelijk met zakmessen, zagen en pijltjes mogen spelen? Je leest het hier.

Maryke Mondria

9. Annemarel – Moederinstinct
Dat het moederinstinct een krachtig iets is, dat blijkt wel uit de blog van Annemarel. In dit openhartige stuk deelt zij een ervaring, waarbij Annemarel haar moederinstinct volgde. Twijfel jij als moeder soms aan jezelf en je gevoel? Lees dan het blog Moederinstinct hier. Annemarel roept jullie op om altijd naar je eigen instinct en gevoel te luisteren, of dat nu een positief of negatief gevoel is. Wat alle goedbedoelde adviezen van familie en vrienden ook zijn, volg je hart!

10. Kristel – Tussen verstand en gevoel
Een blog waarin Kristel even haar gevoel uit en haar hart wil luchten. Als moeder van een zoon met een beperking is het niet altijd even makkelijk. Het verschil tussen verstand en gevoel is soms wat te groot. In dit blog deel Kristel haar ervaring nu de nieuwe rolstoel van haar zoon er is. Iets waar ze (naar eigen zeggen) blij mee moet zijn, want het maakt het tillen, vervoeren etc. een stuk makkelijker. Toch is het ook heel confronterend en daardoor gewoon even prut met *Peeep*. Je leest de ervaring en de gevoelens die Kristel daarbij had hier.

Tussen verstand en gevoel

 

Wij zijn benieuwd of er nog blogs zijn die je ook graag in dit lijstje had willen zien? Wellicht dat jouw favoriete mama blogger volgende maand weer in dit overzicht staat. Kun je daar aan bijdragen? Jazeker! Lees zoveel mogelijk van haar blogs en zorg dat anderen ook de blogs van jouw favoriet gaan lezen. Dit kun je te doen door de blogs en social media updates van de mama’s en Mamazijn te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *