Heb je een baby op komst? Dan begin je natuurlijk alvast met de inrichting van de babykamer. Bij het kopen van alle spullen voor de baby en het inrichten van de babykamer komt een baby box vanaf het begin al erg goed van pas. Een baby box gebruikt de baby om heerlijk in te kunnen slapen en helemaal tot rust te kunnen komen. Het gemak van een baby box is dat je kind er veilig in kan liggen, zonder uit bed te klimmen. Ook zal je kind niet in staat zijn om er uit te klimmen en iets geks te doen. Wanneer je baby gaat slapen in de baby box dan heb jij even de tijd voor jezelf en kun je wat anders gaan doen. Tot slot kan de baby zelf lekker spelen in de baby box. Deze box is ook zeer geschikt om het speelgoed in te bewaren.

Direct alle baby boxen bekijken?

Verschillende soorten baby boxen

Er zijn verschillende soorten baby boxen beschikbaar. De baby boxen die in Nederland te koop zijn die voldoen aan vele veiligheidseisen. Dat geldt echter niet altijd voor de tweedehands baby boxen. Wanneer je een baby box tweedehands koopt dan is het altijd belangrijk om er op te letten of deze aan de juiste eigenschappen voldoen. Dit kun je controleren door onze tips onderdaan deze pagina te lezen om erachter te komen waar een veilige baby box aan moet voldoen.

Wanneer je een baby box gaat kopen dan kun je er voor kiezen om een baby box met lade te kopen. Wanneer je een baby box koopt met een lade dan kun je gemakkelijk speelgoed opbergen en weer pakken. Dit voorkomt een hoop troep in huis en op deze manier raak je het speelgoed van de baby niet snel kwijt.

verstelbare baby boxDaarnaast kun je een baby box kopen die beschikt over een bodem die in hoogte verstelbaar is. Wanneer je kind ouder wordt en dus groeit in de lengte dan kun je er voor kiezen om de bodem lager te plaatsen. Let er wel op dat de box ook stevig genoeg is wanneer deze op het hoogste niveau staat.

Tot slot zijn er boxen wanneer je bent bevallen van meerdere kinderen. In plaats van meerdere boxen te moeten kopen, kun je er ook voor kiezen om een tweelingbox te kopen. Je kinderen kunnen hierin samen spelen en gezellig samen tijd doorbrengen.

Waarom moet een baby box aan voldoen?

Wanneer je een baby box gaat kopen dan zijn er altijd een aantal zaken waar je op dient te letten. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt voor de tips die je kunt volgen bij het kopen van een baby box.

  • Zit er een gebruiksaanwijzing bij die duidelijk uitlegt hoe de box in elkaar moet worden gezet? Op deze manier weet je zeker dat de box goed is gemonteerd.
  • De opening die tussen de zijkant en de bodem van de box zit mag niet groter zijn dan een halve centimeter.
  • Koop jij een spijlbox? Controleer dan de afstand tussen de spijlen van de box. Voor de veiligheid wordt er aangeraden om er voor te zorgen dat er 4,5 tot 6,5 centimeter tussen zit.
  • Zit er wielen onder de box? Dan is het belangrijk dat deze wielen goed geblokkeerd kunnen worden, zodat de box niet weg kan rollen.
  • Wanneer de bodem van de box verstelbaar is dan is het belangrijk om te controleren of de box ook stevig en stabiel is wanneer deze op de hoogste stand staat.
  • Controleer altijd voor hoeveel gewicht de box is gemaakt. Voornamelijk bij een box met een verstelbare bodem is dit belangrijk.
  • Belangrijk is om te kijken hoe de box sluit. Bij het inklappen moet deze automatisch in de slotstand terecht komen. Om het sluitingsmechanisme weer los te maken moet er een dubbele handeling nodig zijn die je kind niet zelf kan uitvoeren.
  • Heb je al een boxkleed gekocht? Zorg dan dat deze goed past bij de baby box. Dat geldt zowel voor het formaat als het design.