Verkoudheid bij baby’s komt erg veel voor, het is natuurlijk erg vervelend voor je baby en jou als ouder. Grote kans dat je vrij ongerust bent als ouder. Goed om te weten is dat een verkoudheid bijna altijd onschuldig is en dit ook weer rustig over gaat. Maar je kindje kan er in die tijd wel even goed last van hebben. Het is ook niet mogelijk om te voorkomen dat je baby verkouden wordt, wel kun je natuurlijk zo goed mogelijk je best doen om je kind te verzorgen als zij verkouden is. Waar we hier meer over zullen vertellen.

Wist je dat je baby zelfs wel tot 10 keer verkouden kan worden het eerste jaar? Kinderen zijn namelijk veel sneller verkouden, dit komt vanwege hun weerstand. Het afweersysteem van een kind is niet zo sterk als een volwassen persoon.

Symptomen verkoudheid baby

Tijdens een verkoudheid kan de baby last hebben van verschillende klachten In feite zijn het dezelfde symptomen waar jij als volwassen persoon last van kunt krijgen tijdens de verkoudheid.

Ook kan je baby last krijgen van keelpijn of hoofdpijn, al zul je deze symptomen niet snel zien.

Besmetting

Baby’s hebben weinig weerstand en kunnen hierdoor snel besmet raken en zelf ook andere baby’s besmetten. Dit gebeurd vaak via vochtdruppels in de lucht of via de handen. Een baby zal sneller besmet worden wanneer veel mensen bij elkaar zijn. Wanneer veel baby’s bij elkaar zijn, is de kans op besmetting groter. Waardoor baby’s in een crèche vaak sneller tegen een verkoudheid oplopen. Ook snuiten baby’s hun neus niet waardoor het ook vaak aan de handen komt te zitten.

Het is dus vrijwel niet te voorkomen, maar met een aantal tips kun je er wel wat tegen doen om het sneller te laten verdwijnen.

Wat kun je als ouder doen? Tips

Wat je zeker niet moet doen

Moet je een huisarts raadplegen?

Een verkoudheid gaat gewoon over en is heel natuurlijk verschijnsel. Dit betekent dat je ook niet direct langs moet, maar wanneer je baby last krijgt van de volgende klachten, moet je wel langsgaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *