Pijn tijdens de periode van je bevalling kun je niet compleet weg halen, maar je kunt er wel anders mee omgaan wat je een hoop kan helpen. In dit artikel willen wij dan ook een aantal goede tips geven hoe je om kunt gaan met de pijn tijdens de bevalling.

Het belangrijkste tijdens de bevalling is dat je niet ‘verzet’ tegen de pijn. Het klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Probeer een knop om te zetten in je hoofd dat de pijn die je gaat voelen slechts voor even is en dat het voor een goed doel is, namelijk je kindje die op de aarde komt. Het is namelijk zo dat hoe meer je verzet tegen de pijn, er meer adrenaline vrij komt in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je moeilijker ontsluit en dat er minder endorfine vrij komt in je lichaam. Het beste is om te denken aan de goede dingen en de pijn zo goed mogelijk proberen weg te denken, al is dit natuurlijk erg lastig.

Het feit dat je minder endorfine in je lichaam krijgt (endorfine is een natuurlijke morfine) zorgt er dus voor dat je meer de pijn gaat voelen. Daarom is het dus belangrijk zo min mogelijk te verzetten tegen de pijn bij de bevalling.

Andere tips waar je aan kunt denken

Zelf een goede tip? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *