Heeft je baby last van keelpijn? Dat kan natuurlijk en komt vaak genoeg voor. Net zoals het bij volwassenen ook gewoon voorkomt. Gelukkig is het niet iets om erge zorgen over te maken. Het gaat allemaal vanzelf weer over.

Keelpijn is natuurlijk erg vervelend voor je baby. De symptomen zijn voornamelijk dat de baby pijn bij het slikken heeft en last heeft van opgezette klieren in de nek. Wat komt door het keelslijmvlies is geïrriteerd of ontstoken.

Bekijk hier meer tips hoe je om kunt gaan met de verkoudheid van je baby.

Wat kun je doen?

Het is belangrijk dat je baby continue blijft drinken gedurende de dag. Zo kan een koel drankje de pijn wat verzachten. Ook is het goed om de keel van het kindje warm te houden.

Wat je niet moet doen als ouder is dezelfde keelpastilles of medicijnen geven die je zelf gebruikt. Deze middelen mogen kinderen niet gebruiken. Wanneer je kindje langer dan aantal dagen keelpijn heeft en het niet echt minder wordt, dan is het raadzaam de huisarts raad te plegen. Deze zal waarschijnlijk een antibiotica kuur voor schrijven wanneer het gaat om een bacteriële infectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *