Wanneer je kind opgroeit wil je natuurlijk zo snel mogelijk niet meer dagelijks de luier hoeven te verschonen. Je hoopt dat je kind zo snel mogelijk zelf in staat is om zijn of haar behoefte te doen op de wc. Zindelijkheidstraining kan er bij helpen om dit proces te versnellen. Ondanks dat je je baby hierbij kunt helpen door de zindelijkheid te trainen is het over het algemeen toch een kwestie van geduld te hebben. Naarmate je kind ouder wordt zal hij of zij zelf in staat zijn om de behoefte op het toilet te doen. Een manier om de zindelijkheid te trainen is door een plaspotje aan te schaffen. Hieronder vertellen we meer over de verschillende plaspotjes en hoe een potje hierbij kan helpen.

Wil je direct de verschillende plaspotjes bekijken? Klik op een van de links hieronder.

De verschillende plaspotjes

plas potje kopenOm de zindelijkheid van je baby te trainen schaf je zo snel mogelijk een potje aan. Maar welk potje gaat het worden en welk potje helpt het beste bij de zindelijkheid van mijn kind? Hieronder lees je er meer over.

Allereerst is het belangrijk dat je beschikt over een stevig potje waar je kind goed op kan zitten. Het is belangrijk dat je kind beide voeten aan de grond kan zetten, want dat maakt het makkelijker voor je baby om te zitten. Daarnaast moet het potje ook weer niet te klein zijn. Je kind groeit snel en wanneer het potje te klein is dan kan het moeilijk zijn voor je kind om te mikken. Dit is bij jongens sneller zo dan bij meisjes en je zit er natuurlijk niet op te wachten om elke dag alles naast het potje schoon te moeten maken.

Een plaspotje is zeer geschikt voor een kind, omdat deze de juiste hoogte heeft. Een kind kan nog niet van het normale toilet gebruik maken, omdat deze te hoog is. Daarom is een plaspotje zeer geschikt om je kind te laten wennen aan een soortgelijke toilet. Naast de hoogte van het potje zijn er nog andere manieren waarop een potje er bij kan helpen dat je kind leert om gebruik te maken van het toilet.

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een potje aan te schaffen waar muziek in wordt afgespeeld wanneer je kind iets doet in het potje. Deze zijn over het algemeen iets duurder, maar je kind weet op deze manier wanneer hij of zij iets goed heeft gedaan. Heeft je kind een hoopje gedaan of een plasje gedaan dan wordt er muziek afgespeeld. Na een tijdje zal je kind weten wat hij of zij moet doen, zodat er een muziekje komt. Een nadeel aan een dergelijk potje is dat dit ook het tegenovergestelde effect kan hebben. De muziek kan je kind ook afschrikken, waardoor je kind niet meer op het potje durft te zitten.

Een andere manier is door een magic potje aan te schaffen. Dit potje beschikt over een sticker binnenin. Wanneer je kind een plasje doet dan kan er een plaatje van een zonnetje of een ander plaatje tevoorschijn komen. Na een tijdje zal je kind in de gaten hebben dat hij of zij moet plassen in het potje om het zonnetje of een ander plaatje tevoorschijn te laten komen.

Waar kan ik de beste plaspotjes kopen?

Wil jij meteen een plaspotje kopen? Dat kun je online gemakkelijk en snel doen. Wij hebben daarom de beste webshops voor je verzameld om een plaspotje te kopen. Om de plaspotjes te bekijken kun je direct verder klikken via de button.

Plaspotjes vinden bij Bol.com

Bol

Wil je een groot overzicht aan verschillende plaspotjes vinden? Bij Bol.com vind je een duidelijk overzicht. Je kunt gemakkelijk en snel filteren op verschillende plaspotjes, verschillende functies waar de potjes aan moeten voldoen, filteren op de prijs of de verschillende merken. Bij Bol.com zijn er plaspotjes beschikbaar van bekende merken, zoals Urifoon, BabyBjörn, OKT Kids en nog meer merken. Klik hieronder voor het aanbod.

Bekijk de plaspotjes bij Prénatal

Prenatal

Bij Prénatal draait alles om artikelen voor baby’s en kinderen. Ook als het gaat om plaspotjes kom je hier niet snel iets tekort. Bij Prénatal vind je geschikte plaspotjes voor een zeer aangename prijs. Ook hier is te filteren op prijs, merk en meer. Naast alle verschillende plaspotjes is de website van Prénatal ook een bezoekje waard voor alle andere vele artikelen die ze hebben. Klik op de onderstaande button om direct naar de website te gaan.

Plaspotjes bij Babyentiener.nl

Baby en Tiener

Bij Babyentiener.nl vind je de leukste plaspotjes. Via deze webshop zijn geschikte en leuke potjes te vinden. Naast de plaspotjes zijn er via deze website ook wc-bril verkleiners te vinden. Wanneer je jouw kind liever direct aan de normale toilet laat wennen dan is dit een geschikte optie.

Gebruik maken van een normale toilet

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen plaspotje aan te schaffen en je kind direct te laten wennen aan de normale wc. Hiervoor kun je een opstapje kopen, zodat je kind wordt geholpen om op het toilet te komen. Ook handig is een brilverkleiner, zodat je kind in de juiste houding op het toilet kan zitten. Voordeel hierbij is dat je kind direct snel kan wennen aan de normale toilet en jij hoeft niet continue het plaspotje schoon te maken. Het nadeel is dat het soms gebeurt dat een grote toilet afschrikkend werkt en daarom een plaspotje makkelijker is om te gebruiken. De hoogte van de toilet kan eng zijn voor een kind en daardoor wordt het moeilijker om een behoefte te doen.
[related_post themes=”flat”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *