Je bent zwanger en je lichaam groeit. Wat je niet moet vergeten wanneer je lichaam groeit, is dat je kleren niet automatisch mee groeien. Je levensstijl zal de komende maanden veranderen en dat geldt ook voor je kledingstijl. Daarom is het nodig om tijdens de zwangerschap nieuwe kleding aan te schaffen. Voordat je de kleding gaat kopen kun je in je directe omgeving vragen of zij nog zwangerschapskleding over hebben die jij kunt lenen. Je zult de kleding na de zwangerschap niet meer nodig hebben dus zou het goed uitkomen wanneer je niet alle kleding hoeft aan te schaffen. Op deze pagina beantwoorden we een aantal algemene vragen en geven wij je de tips die je nodig hebt voor het kopen van de geschikte kleding. We geven een aantal tips voor de beste webshops om je kleding aan te schaffen en overige tips die goed zijn om rekening mee te houden wanneer je deze kleding aan wilt schaffen.

Positiekleding of zwangerschapskleding, wat is dat?

Positiekleding is de kleding die vrouwen aanschaffen wanneer ze zwanger zijn. Doordat het lichaam groeit past de normale kleding vaak niet meer of rekt deze op. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast willen vrouwen er ook tijdens de zwangerschap goed uit blijven zien. Zwanger zijn is iets om trots op te zijn. De rondingen van je buik, borsten en bekken willen de meeste vrouwen niet verbergen onder extra grote kleding. In de meeste gevallen raden wij het daarom niet aan om een extra grote maat te kopen. Zwangerschapskleding is de kleding die mee groeit met je lichaam naarmate de omvang van je lichaam toeneemt. Deze kleding rekt dus mee en blijft tijdens de zwangerschap strak om je lichaam zitten, zodat je er ook tijdens de zwangerschap goed uit blijft zien.

Welke positiekleding is onmisbaar voor de zwangerschap?

Een hele nieuwe garderobe bij jou thuis heb je niet nodig. Echter is het wel handig dat je beschikt over alle basisartikelen in jou kledingkast. Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de basisartikelen.

 Positiekleding items  Aantal items  Meer informatie
 T-shirt  2/3 Bekijk
 Goede jeans  1/2 Bekijk
 Jurk  1 Bekijk
 Trui/vest  1 Bekijk
 Schoenen  1 Bekijk
 Buikband  2/3 Bekijk

We raden het aan om een aantal shirts aan te schaffen. Een tip is om voor grijze, zwarte of witte shirts te gaan. Dit zijn de basic kleuren die je makkelijker kunt combineren met andere kledingstijlen en accessoires. Een goede jeans is daarnaast onmisbaar om te hebben. De jeans groeit met je mee naarmate jou lichaam in omvang toeneemt. Indien je al over een wijde of elastische jurk beschikt dan hoef je deze niet nog eens aan te schaffen. Wanneer je niet over een elastische jurk beschikt of een die lekker wijd zit, dan raden wij het aan om er naar een op zoek te gaan. Als je er zelf natuurlijk van houdt om in een jurk te lopen! De jurk die je aanschaft kun je na de zwangerschap ook nog gerust aan.

Verder is het goed om over een goede trui of vest te beschikken. Afhankelijk van de tijd van het jaar natuurlijk. Is jou uitgerekende datum aan het eind of net na de zomer? Dan kan het voor jou voldoende zijn om een wijde trui te gebruiken die misschien al in je kledingkast hangt. Wanneer je de winter door moet raden wij het aan om toch een aantal truien beschikbaar te hebben. Schoenen zul je vast al hebben. Maar beschik je over schoenen waar je makkelijk in kunt stappen? Naarmate je buik groeit kan het moeilijker zijn om te bukken om je schoenen aan te trekken. In dat geval is het makkelijk dat je handige instappers hebt. Tot slot is het goed om een aantal buikbanden aan te schaffen. Een buikband is er in twee soorten. Een decoratieve buikband en een ondersteunende buikband. Via de volgende link vindt u alle informatie over de beste buikbanden.

Wanneer moet ik zwangerschapskleding aanschaffen?

Veel zwangere moeders gaan rond de 3e maand op zoek naar nieuwe kleding. Echter gebeurt het ook vaak dat er voor deze 3e maand al nieuwe kleding nog is. Zorg dat jij niet te laat bent met het aanschaffen van positiekleding. Voor je het weet groeit je lichaam harder dan je denkt! Het verschilt per vrouw hoe snel het lichaam groeit tijdens de zwangerschap. Daarnaast kan het per zwangerschap verschillen. Tijdens je eerste zwangerschap kan het zijn dat jou lichaam helemaal niet snel groeit, terwijl jou lichaam tijdens een andere zwangerschap plotseling heel snel in omvang toeneemt. Daarnaast is het ook afhankelijk van je huidige kleding. Is deze kleding stretch? Is het al wijde kleding? Ons advies is om tijdens de 2e maand op zoek te gaan naar de positiekleding/zwangerschapskleding. Op deze manier laat je het niet op het laatste moment aankomen en neem je niet het risico je huidige kleding uit te rekken. We nemen aan dat je de normale kleding na je zwangerschap weer wilt kunnen dragen.

Kan ik zwangerschapskleding de hele zwangerschap dragen?

De rekbare bovenstukken zijn vaak de hele zwangerschap te gebruiken. Dat scheelt weer! Hiervoor is de kleding gemaakt. Voor de broeken is dit niet altijd zeker. Deze rekken wel mee, maar het kan zijn dat het bij jou niet meer helemaal lekker zit tegen het einde van je zwangerschap. In dat geval kun je beter tijdens de laatste periode van je zwangerschap een wat wijdere broek dragen. Een tip is om een comfortabele rok of jurk aan te schaffen voor de laatste periode. En legging of loungebroek kan ook uitkomst bieden!

Past mijn oude kleding weer na de bevalling?

Over het algemeen duurt het even voordat je kleding weer past. De kilo’s die jij bent aangekomen tijdens de zwangerschap komt niet door teveel eten. De processen die je lichaam heeft doorlopen hebben gezorgd voor de veranderingen in je lichaam, waarbij je in gewicht en omvang aankomt. Dit is gezond en heel normaal. Voor je lichaam kost het tijd om weer terug te groeien naar haar oude vorm. Het is goed om je lichaam deze kans te geven en neem de tijd voordat je oude kleding weer past. Je hebt altijd de zwangerschapskleding nog die je kunt gebruiken!

Overige tips voor het kopen van positiekleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *