Zoals iedere vrouw weet gaat een zwangerschap gepaard met veel ongewilde symptomen waar natuurlijk niemand naar uit kijkt. Vanwege alle hormonale veranderingen in je lichaam zul je merken dat je erg veel last kunt hebben van misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid en nog veel meer andere symptomen tijdens de zwangerschap. Toch is er ook een erg gewild symptoom welke iedere vrouw op hoopt dat ze deze wel krijgt tijdens de zwangerschap. Dit is de zwangerschapsgloed. In dit artikel lees je wat de zwangerschapsgloed is en hoe deze ontstaat.

Wat is de zwangerschapsgloed?

De zwangerschapsgloed houdt in dat je een gloed over je gezicht en over je huid hebt. Je bent op dit moment helemaal aan het stralen en andere zullen dit aan je opmerken dat je helemaal straalt! Op dit moment lijk je net een filmster en wellicht zul je erg zelfverzekerd over straat gaan met deze gloed over je gezicht. Echter krijgt niet iedere vrouw tijdens de periode van de zwangerschap de zwangerschapsgloed. Slechts enkele vrouwen komen hiermee in aanmerking. Dit gebeurt rond de periode dat je 16 weken zwanger bent.

Je zult merken dat je perioden hebt waarop je aanzienlijk gelukkig voelt, ondanks de mindere moment van je humeur tijdens de zwangerschapsperiode. Er zijn nog een aantal verklaringen, waardoor jij je zo gelukkig kunt voelen als je op dit moment doet. Deze kunnen er namelijk ook voor zorgen dat jij helemaal begint te stralen en mensen dit van je af zien. Hieronder hebben we de voornaamste verklaringen voor je op een rijtje gezet. Als je nog niet gelukkig bent dan is er genoeg reden om dat nu te worden!

Heb jij dus het gevoel dat je niet door lichamelijke veranderingen een zwangerschapsgloed over je lichaam krijgt, dan is er vanaf nu genoeg reden om aan de bovenstaande zaken te gaan denken, zodat ook jij begint te stralen van geluk! Ook al heb je het zelf niet gelijk door, andere mensen zullen direct aan je merken hoe je straalt.

Lichamelijke oorzaken zwangerschapsgloed

Zoals we aan het begin al zeiden worden er veel veranderingen in je lichaam gedaan met als oorzaak de zwangerschapshormonen. Het zwangerschapshormoon progesteron doet zich in grotere mate voor in je lichaam nadat je 12 weken zwanger bent. Dit hormoon zicht namelijk voor een betere ontspanning van het spierweefsel, waardoor je baarmoeder verder kan groeien. Daarnaast bevorderd het de bloedsomloop in je lichaam. Dit is nodig om je baby te voeden. De voeding van de baby wordt namelijk uit de bloedtoevoer gehaald. De toename van het bloedsomloop kan bij jou ook voor de rossige of bloze wangetjes zorgen. Dit geeft je al een andere uitstraling.

Daarnaast is een belangrijke oorzaak de productie van oliën in je lichaam. Je lichaam produceert namelijk zelf oliën. Door de extra aanmaak van de hormonen wordt deze productie extra gestimuleerd en zul je door de extra aanmaak van deze oliën een echte glans over je heen krijgen. Tot slot houd je lichaam tijdens de zwangerschapsperiode meer vocht vacht. Hierdoor kan je gezicht net heel ietsjes boller gaan staan. In combinatie met de rossigere wangen en de glans van de olie krijg je al een hele andere uitstraling. Door het iets boller gaan staan van je huid verdwijnen namelijk ook de kleine rimpeltjes in je huid. Hieronder hebben wij de belangrijkste veranderingen in je lichaam welke de zwangerschapsgloed veroorzaken nog eens kort voor je samengevat:

Tot slot

Indien je niet het idee hebt dat jij de zwangerschapsgloed over je lichaam hebt is het goed om in je achterhoofd te houden hoe gelukkig jij erop kunt zijn dat je nu al bezig bent met een klein mens groot te brengen. Dit is toch iets waar je trots op mag zijn! Alleen hieraan zul je al merken dat je uitstraling veranderd wanneer je goed in je vel zit en ergens trots op bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *