Een zwangerschap brengt veel stress en drukte met zich mee. Daarnaast vinden er veel veranderingen in je lichaam plaats tijdens deze periode, zoals de hormonale veranderingen in je lichaam. De hormonale veranderingen zorgen voor diverse zwangerschapskwaaltjes. Het liefst heb je deze natuurlijk zo min mogelijk. En dan komt er ook nog eens bij dat je last krijgt van krampen tijdens de zwangerschap. Er zijn verschillende manieren om de meeste kwaaltjes en pijntjes tegen te gaan. Een daarvan is om een zwangerschapsmassage te nemen. Op deze pagina gaan we het hebben over de voordelen van een zwangerschapsmassage.

Waarom een zwangerschapsmassage?

Zoals je zelf waarschijnlijk al hebt gemerkt brengt de zwangerschap veel onprettige zaken met zich mee, zoals de symptomen van de hormonale veranderingen in je lichaam. Naast deze symptomen zul je ook veel lichamelijk klachten gaan ervaren. Natuurlijk geldt dit niet voor alle vrouwen maar veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap lichamelijke klachten. Onderstaand hebben we de meeste voorkomende klachten op een rijtje gezet.

Bovenstaande klachten zijn veelvoorkomend tijdens de zwangerschap van veel vrouwen. Vaak komt dit doordat er bewegingen worden gemaakt welke voor het lichaam als niet comfortabel worden ervaart, stress, spanning en hormonale veranderingen. Dit komt doordat er teveel spanning op de spieren staat, waardoor deze te weinig rust krijgen. Doorgaans kan dit leiden tot kramp in het lichaam, waaronder de kuiten. Het extra gewicht wat je als vrouw draagt aan de voorkant van je lichaam kan weer zorgen voor overbelasting en klachten in de rug en nek. Door de bewegingen die je hierbij maakt ontstaat een grotere kans op bekkenpijn. Om dit tegen te gaan lees je onze tips tegen bekkenpijn. De voorgaande problemen kunnen er voor zorgen dat je slechter slaapt.

Door middel van een zwangerschapsmassage kan dit worden tegengegaan. Onderstaand hebben wij de voordelen van een zwangerschapsmassage verder uitgelegd. Deze voordelen zorgen er namelijk voor dat de bovenstaande klachten worden verminderd.

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage heeft verschillende voordelen. Waar het uiteindelijk om gaat is om de klachten, zoals hiervoor weergegeven tegen te gaan. De meeste klachten komen van stress en spanning in de spieren. Een massage heeft een ontspannende werking op het lichaam en op de spieren. Met speciale massageolie kunnen je voeten, benen, billen buik, hals, armen, nek, rug en schouders laten masseren door een professional. Naast de ontspannende werking op je lichaam is dit ook een ontspanning voor je geest. Je kunt namelijk je zorgen even loslaten en heerlijk genieten van de massage. Dit geeft een verlichting van de pijn en ongemakken die veel vrouwen tijdens de zwangerschap ervaren.

Een andere voordeel van de massage is dat het de bloedcirculatie verbeterd. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast is een goede doorbloeding ook goed voor je lichaam. Daarom is het altijd belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Naast dat je je spieren actief houdt, verbeter je dus ook de bloedsomloop in je lichaam.

Tot slot verbeterd een zwangerschapsmassage het geluksgevoel van jezelf. Na een zwangerschapsmassage voel je je weer als herboren. Naast bovenstaande voordelen op de gezondheid is dit ook een voordeel om niet over het hoofd te zien! Onderstaand hebben we de voordelen van een zwangerschapsmassage nog eens op een rijtje gezet.

Kortom, een zwangerschapsmassage is altijd goed om eens te doen. Ook wanneer je bovenstaande klachten niet hebt is het nog prettig. Desnoods kun je ook van de massage alleen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *