Afvallen kan op vele manieren, maar één ding staat vast na je bevalling. En dat is dat je niet moet gaan wagen aan een crashdieet. Waar we in een ander artikel op onze website al schreven over of je mag sporten na de bevalling zullen wij hier een aantal leuke tips meegeven om op eenvoudige manier een beetje te kunnen afvallen ja bevalling zonder veel moeite.

Tip 1: Wandelen

Neem dagelijks even een kleine wandeling. Goed voor wat frisse lucht, om je benen even te strekken en om je kind even naar buiten te nemen. Het kost weinig energie en helpt je toch om wat calorieën te verbranden. Daarnaast bouw je lichaam je conditie weer op. Verstandig is om te beginnen met een klein rondje en het regelmatig uit te breiden.

Tip 2: Drink groene thee

Groene thee biedt diverse voordelen, door groene thee te drinken val je namelijk in 4 tot 12 weken circa 2 kg af (en dat zonder dat je er wat voor doet). Het vermindert je eetlust en verhoogt je stofwisseling in je lichaam.

Tip 3: Drink zwarte koffie

Probeer elke dag je koffie zonder melk en suiker te drinken, dit schilt weer circa 30 calorieën per kopje. In het begin vaak even lastig, maar voor je weet wen je er aan.

Tip 4: Zorg voor gezonde en lekkere snacks

Heb je de la vaak vol liggen met snacks die ongezond zijn? Wissel deze dan in voor gezondere snacks. Denk bijvoorbeeld aan wat noten, crackers of snackgroente en fruit.

Tip 5: Drink water

Vervang je dranken veelal door water. Water zorgt voor een vermindering van je hongergevoel. Vermijd koolzuurhoudende dranken en andere sappen met veel suikers en vervang deze door water. Een goed vruchtensapje is zeker goed, maar overdrijf hier ook niet in. Deze bevatten vaak veel suikers.

Heb je zelf een leuke tip die eenvoudig toe te passen is? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *