Tijdens de zwangerschap heb je veel vragen om er voor de zorgen dat je de gezondheid van je kind niet in gevaar zult brengen. Een van de vragen is wellicht of jij je haar mag verven tijdens de zwangerschap. In de producten van haarverf kunnen namelijk verschillende stoffen aanwezig zijn waarvan het twijfelachtig is of deze wel zo gezond zijn of dat er andere redenen zijn om wel of niet je haar te verven tijdens de zwangerschap. Heb jij zelf ervaringen met haar verven tijdens deze periode en wil je dit delen? Dat kun je onderaan dit artikel in een van de reacties doen. Echter heeft het verven van jou haar geen invloed op de haarkleur van je baby later. Wel kun je de haarkleur van je baby al voorspellen. Lees hier voor het voorgaande artikel.

Wat is er anders tijdens de zwangerschap?

Zoals je waarschijnlijk al weet of al hebt gemerkt werkt je lichaam ineens een stuk anders tijdens de zwangerschap. Dit komt door alle hormonale veranderingen in je lichaam. Om je lichaam namelijk klaar te maken voor de zwangerschap moet er veel veranderen en je hormonen zorgen dan ook voor deze veranderingen. Hierdoor ondervind je vaak de meeste zwangerschapssymptomen, zoals misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn etc.

Daarnaast ervaren ook veel vrouwen veranderingen in het haar. Zo ervaren vrouwen dat ze dunner haar krijgen of dat de permanenten niet goed willen lukken. Ook gebeurt het dat je haar droger of meer olieachtig wordt. Daarnaast kan je geurvermogen erg veel veranderen tijdens de zwangerschap. Dit kan ertoe lijden dat je plotseling erg misselijk kunt worden van de geur van de chemicaliën van de haarverf.

Is haarverf schadelijk?

Er is vaak een discussie over of het wel of niet verstandig is om je haar te verven in de periode van de zwangerschap. Mag ik deze producten in mijn haar smeren? Het is tegenwoordig zo dat het voor cosmeticabedrijven verboden is om producten te gebruiken die in je hoofdhuid kunnen trekken. In deze zin is het dus niet schadelijk voor de baby en kan het voor de gezondheid van de baby geen kwaad. Wel zijn er nog een aantal andere zaken waar je op dient te letten.

Er zitten namelijk chemicaliën in de haarverf producten waar iedereen anders op kan reageren. Ze reageert de ene vrouw hier prima op en heeft ze nergens last van. De andere persoon kan er opeens wel veel last van ervaren en een allergische reactie laten zien. Om te zien of je overgevoelig bent voor de chemicaliën kun je een plaatselijke test laten doen bij de kapper. Het is natuurlijk altijd goed om dit te doen, maar helemaal verstandig om dit eens te doen als je van plan bent om je haar te verven tijdens de zwangerschap. Naast de plaatselijke test kun je ook een haarloktest doen. Hiermee kun je de behandelingstijden nagaan.

Conclusie

Zoals voorgaand laat zien is haarverf op zich niet schadelijk voor de baby, omdat er geen stoffen in worden verwerkt die je huid intrekken. Het blijft dus buiten je lichaam. Echter om de gezondheid van je baby zoveel mogelijk ten goede te doen dien je voor je eigen gezondheid te zorgen. Jij bezit namelijk het lichaam die de baby groot zal moeten brengen. Daarom is het goed om te zorgen dat je zelf geen allergische reacties toont tijdens de zwangerschap. Jou lichaam kan door de chemicaliën uit de haarverf kunnen een allergische reactie laten zien. Door een test te doen bij de kapper kom je er achter of je overgevoelig bent voor de haarverf. Komt er uit de test dat je overgevoelig bent voor de chemicaliën? Laat de haarkleur dan even achterwege en doe enige tijd na de bevalling een nieuwe test bij de kapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *