Tijdens de zwangerschap hoop je dat je baby later gezond zal worden en dat je een goede zwangerschap mag doorlopen de gehele periode. Waarschijnlijk wil jij goed ingelicht zijn, want anders was je vast niet op deze website aan het lezen op dit moment. Er zijn veel manieren om aan de informatie te komen die er voor zorgt dat jij alles onderneemt om de gezondheid van je baby optimaal te beïnvloeden. In Nederland zijn ook op verschillende plaatsen zogenaamde kinderwensspreekuren waar je informatie kunt krijgen over de zwangerschap. Deze spreekuren zijn voor zowel mannen als voor vrouwen. Onderstaand lees je meer over wat deze spreekuren voor jou kunnen betekenen.

Wat zijn kinderwensspreekuren?

Kinderwensspreekuren zijn spreekuren waar informatie wordt gegeven voor vrouwen over de gezondheid van de baby die de zwangerschap ten goede kunnen komen. Deze informatie is voornamelijk bedoeld voor vrouwen die in de periode zitten van vlak voor de bevruchting en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap. Zo worden er tips gegeven over hoe jij de bevruchting kunt bevorderen of wat je tijdens de eerste weken en maanden van de zwangerschap het beste kunt doen. Hier hebben wij ook een zwangerschapskalender voor waar je per week de ontwikkelingen van jou en je baby kunt volgen. Lukt het je bijvoorbeeld al langere tijd niet om zwanger te worden? Ook dan kan het voor jou een idee zijn om eens bij een van deze spreekuren aan te kloppen om advies te vragen. Advies kun je namelijk nooit teveel van hebben!

Welke informatie wordt er gegeven?

Je krijgt o.a. informatie en tips om op de beste manier snel en veilig zwanger te worden. Daarnaast en waar het vooral om draait zijn de tips die er voor zorgen dat wanneer je zwanger bent, je er alles aan doet om de gezondheid van de baby te stimuleren. Alle informatie over de anticonceptie, alcohol en roken, eten tijdens de zwangerschap, vitaminen, medicijnengebruik etc. Kortom, allerlei belangrijke informatie die je moet weten voordat je zwanger bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *