Ga je bijna bevallen van een baby of heb je een pasgeboren baby? Dan kun je niet zonder goede luiers. Luiers zijn nodig om de ontlasting van de baby op een goede manier op te vangen. Erg handig voor als je onderweg bent. Wanneer je onderweg bent met de baby dan is het daarnaast ook altijd handig om er voor te zorgen dat je voldoende luiers bij je hebt. Deze kun je handig meenemen in een luiertas. Op deze manier hoef je niet eerder naar huis dan van tevoren gepland wanneer de baby ontlasting laat lopen. Zorg dat je altijd een aantal extra luiers bij je hebt dan je verwacht nodig te hebben. Een luiertas is ook handig om alle spullen mee te nemen die je nodig hebt om de luier van de baby te verschonen.

Hieronder lees je meer over het kopen van de beste luiers en lees je meer over onze tips. Bij het kopen van luiers kun je namelijk rekening houden met de maat van de luiers, het materiaal en de soort luier. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken uit wegwerpluiers of uit katoenen luiers. Daarnaast geven we een aantal tips waar je de beste luiers kunt kopen.

Direct het aanbod aan luiers bekijken? Wij adviseren een van de onderstaande webshops.

Tips voor het kopen van luiers

Wanneer je luiers gaat kopen dan zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst dien je rekening te houden met de maat van de luier. Luiers zijn er namelijk in verschillende maten. Wanneer je een pasgeboren baby hebt dan zal je aan het begin maat 1 nodig hebben. Maat 1 is geschikt voor baby’s van 2 tot 5 kilo. Pasgeboren baby’s krijgen ook nog veel borstvoeding binnen wat er voor zorgt er dunnere ontlasting ontstaan. Een luier die goed strak zit bij de baby zorgt er voor dat de luier minder snel gaat lekken. In deze luiers is het absorberend vermogen vaak ook aangepast. De luiers van maat 1 hebben vaak een speciale toplaag. Deze zorgt er voor dat het aangenamer aanvoelt voor de pasgeboren baby die nog een extra gevoelige huid heeft. Vaak is het bij pasgeboren baby’s moeilijk om te zien of hij of zij heeft geplast. Door luiers te kopen waar plasindicatoren in zitten kun je snel zien of de baby heeft geplast. De plasindicatoren zijn strips die verkleuren wanneer het nat wordt. Op deze manier weet je direct wanneer de luier moet worden verschoond.

Wanneer je baby ouder wordt kun je overstappen naar maat 2. Maat 2 is geschikt voor baby’s van 3 tot 6 kilo wanneer ze enkele maanden oud zijn. De groei van je baby gaat op dit moment ook erg snel en het zal niet lang duren voordat je baby over gaat naar maat 3 of maat 4. Maat 3 is geschikt voor baby’s van 4 tot 9 kilo en maat 4 is geschikt voor baby’s van 7 tot 18 kilo.

Maatje 4 is de maat die je baby het langst zal dragen. Deze kun je van tevoren alvast kopen, want je weet dat je baby gaat groeien en uiteindelijk in deze maat terecht zal komen. Wanneer je een aanbieding tegenkomt voor maatje 4 dan kun je hier direct al extra luiers van inslaan. Hier kun je uiteindelijk goed op besparen. Wanneer maat 4 uiteindelijk te klein wordt voor je baby kun je tot slot nog overstappen naar maatje 5. Vaak is je baby op dit moment ook al klaar om over te stappen naar een plaspotje.

Wegwerp op katoenen luiers?

Wanneer je de maat van de geschikte luiers weet dan kun je nog kiezen om te gaan voor katoenen luiers of voor wegwerpluiers. Beide soorten luiers hebben voor- en nadelen. Katoenen luiers zijn over het algemeen vaak goedkoper. Deze luiers zijn schoon te maken en vaker te gebruiken. Wanneer de katoenen luiers erg smerig worden dan moeten deze eerst worden uitgewassen en vervolgens kunnen ze worden gewassen. Je hoeft niet iedere keer een nieuwe luier te kopen. Wel is het voor sommige mensen geen pretje om de luiers iedere keer schoon te maken. Zeker wanneer de luiers erg smerig worden.

Wegwerpluiers hoef je niet schoon te maken. Wanneer er ontlasting van de baby in de luiers terecht komt dan kan deze opgerold en dichtgeplakt worden. Hierna kun je de luier weggooien en een nieuwe luier bij de baby om doen. Deze luiers hebben meer gemak, maar ze zorgen voor meer afval en hogere kosten. Het is dus net waar je zelf voor kiest als het gaat om het kopen van luiers.

Waar kan ik het beste luiers kopen?

Op het internet kun je op veel websites luiers kopen. Wij hebben verschillende websites afgezocht op zoek naar de beste luiers. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van websites waar je het beste luiers kunt kopen. Je kunt direct doorklikken naar de webshop en luiers bestellen.

Luiers kopen bij Bol.com

BolOp de website van Bol.com is het grootste aanbod aan verschillende luiers te vinden. Je vindt er namelijk meer dan 700 verschillende soorten luiers. Aan het aanbod kom je dus niks tekort. Heb je verder een speciale voorkeur voor een bepaald merk, de prijs of het type luier? Dan heb je al snel de juiste luier gevonden. Je kunt filteren op de verschillende merken, op de prijs of kies voor een bepaald type luier. Zo kun je kiezen voor een luierbroekje, een zwemluier, een plasluier of een gewone babyluier.

Luiers kopen bij BabyPark

BabyparkNaast de luiers bij Bol.com vind je ook een overzicht van verschillende leuke luiers bij BabyPark. BabyPark heeft nog veel meer artikelen voor baby’s en kinderen op de website. Via de onderstaande button kun je direct hun gehele aanbod bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *