Ook vitamine C is erg belangrijk, net als vitamine D tijdens de zwangerschap. Je hebt hier namelijk ook meer van nodig dan de normale hoeveelheid. Buiten de periode dat je zwanger bent ligt de hoeveelheid op 70 mg, tijdens de zwangerschap is dit 90 mg per dag. De vitamine is ten eerste belangrijk voor het immuunsysteem. Het verkleint de kans op ziektes die je kunt krijgen en dat is erg belangrijk, tijdens de zwangerschap ben je namelijk veel gevoeliger dan normaal voor ziektes. Het immuunsysteem is in deze tijd dus erg belangrijk. Daarnaast is de vitamine ook erg belangrijk voor de opname van andere vitamines en mineralen tijdens de zwangerschap. Dankzij de inname van vitamine C, worden ook andere vitamines en mineralen beter opgenomen in het lichaam wat belangrijk is tijdens de zwangerschap. Zo zorgt het er onder andere voor dat ijzer veel beter wordt opgenomen uit voeding, wat heel belangrijk is. Lees hier ook meer wat een ijzertekort kan betekenen tijdens de zwangerschap.

Vitamine C online kopen? Bekijk hier het beste aanbod.

In de eerste periode is de vitamine ook van groot belang voor de opname van foliumzuur. Het bevordert de inname hiervan. Dit terwijl foliumzuur erg belangrijk is als je zwanger bent, het speelt namelijk een rol bij de ontwikkeling van je ongeboren kind. Het verkleint de kans op verschillende complicaties voor het kind als geboorteafwijkingen, open ruggetje, een hazenlip en een open gehemelte. Ook draagt het bij aan de vorming van het zenuwstelsel.

In vergelijking tot vitamine D is vitamine C makkelijker aan te voldoen. Fruit als aardbeien, kiwi’s of een sinaasappel zorgen dat je al snel genoeg binnen hebt op een dag. Maar ook een rode paprika of aardbeien bevatten vitamine C. Het zit voornamelijk in fruit, diverse groenten en aardappel.

Toch voldoen veel zwangere vrouwen niet aan de dagelijkse hoeveelheid die nodig is gedurende de zwangerschap. Vaak komt dit omdat er niet een gezond voedingspatroon wordt aangehouden en met name te weinig fruit wordt gegeten. Wanneer er moeite is met de inname van de dagelijkse hoeveelheid, dan zijn vitamine C supplementen de perfecte oplossing. Hiermee voldoe je eenvoudig aan de hoeveelheid die nodig is waardoor je gezonder blijft.

Welke voeding bevat allemaal vitamine C?

Hierboven hebben we al enkele voedingssoorten beschreven welke veel vitamine C bevatten, hieronder is een uitgebreidere lijst welke veel vitamine C bevatten.

Let ook op dat je niet overdrijft met de inname van de vitamine. Er zijn geruchten dat teveel schadelijk kan zijn, al bevestigen studies dit nog niet duidelijk. Zorg dus dat je er voldoende van binnenkrijgt, maar overdrijf het niet. Een gevarieerd voedingspatroon is altijd erg belangrijk.

Meer weten over andere vitamines die van belang zijn tijdens de zwangerschap? Lees dan eens het volgende artikel op onze website: https://mamazijn.nl/het-belang-van-vitamines-tijdens-je-zwangerschap/

Wat betekend een tekort aan vitamine C?

Een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen heeft aangetoond dat een tekort kan leiden tot gezondheidscomplicaties in de hersenen van de foetus. Zelfs een klein tekort kan al voor problemen veroorzaken. Het belemmert de groei van de hippocampus al snel met 10 tot 15 procent volgens het onderzoek. De hippocampus is een belangrijk geheugencentrum in de hersenen. Dit betekend, als deze dus minder groeit, de ontwikkeling van de hersenen wordt afgeremd. Het onderzoek denkt dat een vitaminetekort leidt dat het transport van belangrijke voedingstoffen van de moeder naar de foetus niet goed werkt. Dit betekend dat de baby niet alle stoffen binnen krijgt die het nodig heeft voor de ontwikkeling. Ook wordt aangetoond dat het niet meer ongedaan kan worden als er hele tijd een tekort is geweest, de schade kan niet worden ingehaald.

Dit wil je natuurlijk liever voorkomen. Let dus op de inname van vitamine C.

Vitamine C supplementen kopen

Kun je niet aan de dagelijkse hoeveelheid voldoen of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Dan zijn supplementen de oplossing hiervoor. Er zijn meerdere supplementen verkrijgbaar waarmee je eenvoudig aan de hoeveelheid kunt voldoen elke dag. De tip die wij kunnen meegeven is het aanbod hier te bekijken. Je vindt daar het grootste aanbod, de scherpe prijs en binnen 24 uur in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *