Vitamine D zijn erg nuttig tijdens de zwangerschap. In dit artikel lees je wat de rol van vitamine d is en waarom vitamine d zo belangrijk is als je zwanger bent.

Direct vitamine D supplementen kopen? Bekijk hier de beste prijzen voor vitamine D.

Als zwangere vrouw heb je waarschijnlijk het advies gekregen om dagelijks vitamine D binnen te krijgen. Dit is namelijk van belang voor je botten wordt vaak gezegd. Maar dat is het niet alleen, diverse onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine D de kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging, pre-eclampsie, vaginale infecties, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht verlaagt. Vitamine D zorgt dat je beter calcium opneemt en calcium is van groot belang tijdens de zwangerschap. Dit haal je uit voeding en heeft als functie dat het zorgt voor de opbouw en instandhouding van het skelet. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer te voortduren, waardoor het belangrijk is. Tevens zorgt het ook beter voor de ontwikkeling van de spiermassa en spierkracht bij de foetus, zuigeling en het ongeboren kind.

Met name vanaf de derde maand heeft je lichaam extra nodig van deze vitamine. De vereiste hoeveelheid die je zou moeten binnenkrijgen, is te groot om uit je eigen voeding te halen. Waardoor vitamine D supplementen de oplossing zijn. Hiermee haal je eenvoudig de dagelijkse 10 mg binnen die extra nodig is als je zwanger bent. Ook bij de drogist en apotheek kunnen ze je hierin adviseren.

Meer informatie over het onderzoek van het British Medical Journal over vitamine D, kun je hier lezen. Ook bij het Voedingscentrum kun je meer informatie in het algemeen over vitamine D vinden, hier kun je daar over lezen.

Hoeveel vitamine D is nodig?

Het advies dat vaak wordt aanbevolen is om 10 mg extra vitamine D binnen te krijgen naast de enkele mg die je al binnen krijgt via eigen voeding in de meeste gevallen. Voor donkere of getinte mensen geldt vaak al het advies om extra vitamine D binnen te krijgen, omdat de huid het minder snel aanmaakt. Als zwangere vrouw kun je na de bevalling weer stoppen met de extra vitamine D, tenzij je een donkere of getinte huidskleur hebt, het wordt dan altijd aanbevolen dan ook gewoon door te gaan.

Kan vitamine D uit voeding worden gehaald?

Ook dit kan natuurlijk, maar gezien je extra 10 mg nodig hebt zal dit erg lastig zijn om te voldoen aan de hoeveelheid die je nodig hebt in deze periode.

Waar vitamine D kopen?

Vitamine D kun je kopen bij de drogist of apotheek in de buurt, maar uiteraard ook online tegenwoordig. Diverse betrouwbare webshops hebben het product in het assortiment voor een voordelige prijs. Maar de beste tip om vitamine te kopen is hier bij Bol.com Je vindt hier namelijk het grootste aanbod, voor de scherpe prijs en dat gebaseerd op reviews zodat je zeker weet dat je goed zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *