De zwangerschap is voor veel vrouwen een stressvolle periode. Soms al vroeg in de zwangerschap of zelfs al aan het begin ga je beginnen met het aftellen van de weken. Sommige vrouwen kunnen niet wachten tot deze periode voorbij is en ze hun kindje in hun armen mogen houden na de bevalling. Ondanks dit kun je ook proberen te genieten van een aantal momenten. Zo heb je vast al wel eens gehoord van de term babymoon. Zo niet, dan ken je het concept vast wel. In dit artikel hebben we het kort over de term babymoon, geven we jou de tips die je nodig hebt en vind je extra informatie die erg handig is om te weten voor jou als aanstaande moeder!

Wat is de babymoon?

De babymoon is een laatste vakantie zonder de baby. Dus nog even genieten samen met je partner (of alleen) voordat de baby komt. Indien de baby er is, is het natuurlijk ook altijd nog mogelijk om weer eens op vakantie te gaan, maar in dat geval zul je constant de baby in de gaten moeten houden en hem of haar moeten verzorgen. Daarom is een babymoon nog een ideale kans om samen met je partner even zorgeloos te genieten van de rust en van elkaar.

Het is niet geheel onbekend dat je samen met je partner ups en downs hebt in de periode van je zwangerschap. Gezien de extra stress die het met zich mee brengt (voor jullie beiden) en de veranderingen in jou lichaam kan het goed voor jullie zijn om nog even quality time met elkaar te hebben. Na de bevalling zullen er veel nachten komen waarin jullie minder slaap zullen krijgen, veel aandacht aan de baby moeten besteden en wederom ups en downs mee kunnen maken. Geniet daarom van de tijd die jullie nu hebben!

Wanneer kan ik het beste gaan?

De zwangerschap is natuurlijk een zware tijd. Gezien de hormonale veranderingen in je lichaam en de zwangerschapssymptomen is niet elke periode geschikt om op vakantie te gaan. Het wordt aangeraden om in het tweede trimester van de zwangerschap een vakantie uit te kiezen. In deze periode heb je namelijk de belangrijkste symptomen achter de rug en heb je dus minder last van de vele zwangerschapssymptomen.

Als je bijvoorbeeld 24 weken zwanger bent is dit nog een mooie tijd om op vakantie te gaan. Je hebt bijvoorbeeld net een tijdje terug de 20 weken echo gehad en hopelijk heb je hier goed nieuws gekregen over de gezondheid van je baby! In dat geval is het helemaal een goede reden om nog even zorgeloos er tussenuit te gaan.

Vliegen tijdens de babymoon

Langte vluchten zijn vaak niet prettig om te maken als je zwanger bent. Daarom wordt je vakantie aangeraden om het binnen Europa te houden als je van plan bent om te gaan vliegen. Totdat je 28 weken zwanger bent kan en mag je vaak nog prima vliegen tijdens de zwangerschap. Na 28 weken wordt het vaak al minder prettig om nog te vliegen. Ben je langer zwanger dan is het vaak gebruikelijk dat maatschappijen een zwangerschapsverklaring vragen. Over het algemeen is het na 36 weken helemaal niet meer toegestaan om nog te gaan vliegen, omdat de kans op een bevalling dat te groot is. Overigens nemen we aan dat jij het zelf ook niet prettig zou vinden om in een vliegtuig te zitten met de kans op een bevalling.

Overige tips

Onderstaand hebben we nog een aantal tips voor je verzameld welke goed zijn om te weten en bij de hand te houden als je op babymoon gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *