Niet iedere vrouw is even snel zwanger. Zwanger worden is geenszins iets dat vanzelf gaat en allerminst een vanzelfsprekendheid. Veel vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden hebben hier moeite mee. Curettage kan soms een uitkomst bieden om opnieuw zwanger te worden. Dit is niet zo maar een ingreep, want voor veel vrouwen is het een vervelende en emotionele ingreep, want het kindje dat geboren had kunnen worden, wordt niet geboren. Dat is iets wat verwerkt moet worden.

Wat is curettage?

Bij curettage wordt de baarmoeder en de baarmoedermond met een slangetje als het ware leeggezogen. Alle resten van het vruchtje worden weggehaald. Op deze manier is het mogelijk om in een later stadium opnieuw zwanger te worden. Wellicht ben je na enige tijd toe aan een nieuwe zwangerschap. Bij de ene vrouw is dat sneller het geval, dan bij de andere. Sommige vrouwen hebben tijd nodig om een miskraam te kunnen verwerken.

Psychisch en lichamelijk

Alvorens je opnieuw zwanger wilt worden is het belangrijk om er zowel psychisch als lichamelijk klaar voor te zijn. Heb je het verdriet en de rouw een plekje kunnen geven? Dan ben je klaar voor een nieuwe zwangerschap. Uiteraard dien je er ook lichamelijk klaar voor te zijn. Het lichaam herstelt zich meestal vrij snel na een curettage. Na een curettage kun je te maken krijgen met bruin gekleurde afscheiding en bloedverlies. Je kunt het beste wachten met vrijen tot het bloedverlies voorbij is.

Het is behalve bloedverlies en bruinige afscheiding niet nodig om lang te wachten. Er wordt aangeraden om pas na één menstruatie opnieuw zwanger te worden. De cyclus heeft dan de tijd gehad om te herstellen. Wil je snel zwanger worden? Hoe snel je zwanger bent na de eerste menstruatie is per vrouw verschillend. Sommige vrouwen zijn snel na hun eerste menstruatie zwanger, maar het kan ook langer duren.
Om er lichamelijk klaar voor te zijn is het belangrijk om je lichaam goed te onderhouden. Voldoende gezonde voeding is belangrijk. Mocht je veel roken en alcohol drinken, dan kun je dit het best zoveel mogelijk matigen en hier het liefst natuurlijk mee stoppen. Je kunt ook vitamine B11 slikken, alsmede foliumzuur. Foliumzuur zorgt onder meer voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen en is betrokken bij diverse andere processen in het lichaam. Voorts helpt het bij de ontwikkeling van het (nog ongeboren) kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *